Bu kitap hem konuya ilgi duyan sıradan okuyucunun hem de 'uygulayıcının ihtiyaç duyduğu birçok bilgiye ulaşabileceği kapsamlı bir çalışmadır. Vakıflar hukukunu İslam'dan Önceki Türk Hukuku, İslam ve Osmanlı Hukuku ve Cumhuriyet'in kabulü ile birlikte Türk Medeni Hukuku gibi farklı başlıklar altında elen alan çalışma bir yandan vakıfları hukuksal kimlikleri ve statüleri ile ele alırken diğer yandan da vakıfların ve vakıf hukukunun tarihsel seyrini ve gelişimini de gözler önüne sermektedir.
Kitapta, yürürlüğe girmesi Genel Müdürlüğümüz dönemine kısmet olan ve bundan da büyük övünç duyduğumuz 27 Şubat 2008 tarihli 5737 sayılı Vakıflar Kanununun, gerekçeleri ve açıklamaları ile birlikte tam metnini ve 5555 sayılı Kanunun Cumhurbaşkanlığı tarafından veto gerekçesini ve yine her iki kanunla ilgili TBMM Komisyon Raporlarını da bulabilirsiniz.
Ayrıca kitaba alınan 'Yargıtay İçtihadı Birleştirme Kararlan', 'Yargıtay'ın Değişik Dairelerine Ait Kararlar' ile 'Hukuk Genel Kurulu Kararlan' ve 'Örnek Uzman Bilirkişi Raporları' da okuyucuya ışık tutar niteliktedir. Yine vakıflarla ilgili kanun, kanun hükmünde kararname, tüzük, yönetmelik ve tebliğlerden oluşan geniş bir mevzuat da ilgililerine ek bilgi sunar niteliktedir.