Pişirme Yöntemleri ve Teknikleri I–II Ayhan Gökdemir  - Kitap

Pişirme Yöntemleri ve Teknikleri I–II

1. Baskı, 
Eylül 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
130
Barkod:
9786055216016
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
Mutfak, yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmeler de en fazla emek harcanan bölümdür. Bununla birlikte, kalifiye iş gören çalıştırılması mutlaka gerekli olan bölümlerin basında gelmektedir. Yiyecek üretiminde görev alan iş gören belirli vasıflara sahip değil ise, işletmenin en doğal hedefi olan kârlılık ve verimlilikten söz edilmesi mümkün değildir. Mutfakta istihdam edilen iş görenlerin mesleki bilgileri ve eğitim durumları, gelişmelere ve değişimlere uyum sağlayabilmeleri oranında başarıyı ve kârı getirecektir.
Bu kitap, yazarın kişisel ve sekörel deneyimlerinin yanında, yerli ve yabancı literatür taranarak oluşturulmuştur. Amaç, yiyecek-içecek hizmetleri konusuna ilgisi olan, turizm eğitiminde ve mutfak departmanında faaliyet gösteren meslek çalışanlarına, iş görenlere ve öğrencilere faydalı olabilmektir. Bu kitap oluşturulurken İKMEP ile uyumlu olmasına öncelikle özen gösterilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tarihte Mutfak, Mutfak Yönetimi ve Organisazyonu
.
Temel Mutfak Üretim Bilgisi
.
Mutfakta Temizlik, Sağlık, Hijyen ve Gıda Güvenlik Sistemleri
.
Mutfak İşgörenlerinde Bulunması Gereken Genel Tutum ve Davranışlar
.
Hiyeraşik Yapıya Göre Mutfak Çalışanlarının İş ve Görev Tanımları
.
Uluslararası Mutfaklarda Kullanılan Doğrama Şekilleri
.
Uluslararası Mutfaklarda Kullanılan Temel Stoklar (Temel Et Suları)
.
Uluslararası Mutfaklarda Kullanılan Temel Pişirme Yöntemleri ve Soslar
.
Pişirme Yöntemleri
.
Uluslararası Mutfaklarda Kullanılan Temel Soslar
.
Mutfakta Kullanılan, Baharatlar ve Otlar
.
Mutfakta Sık Karşılaşılan ve Kullanılan Bazı Terimler
Yorumlar