Mutfak, yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmeler de en fazla emek harcanan bölümdür. Bununla birlikte, kalifiye iş gören çalıştırılması mutlaka gerekli olan bölümlerin basında gelmektedir. Yiyecek üretiminde görev alan iş gören belirli vasıflara sahip değil ise, işletmenin en doğal hedefi olan kârlılık ve verimlilikten söz edilmesi mümkün değildir. Mutfakta istihdam edilen iş görenlerin mesleki bilgileri ve eğitim durumları, gelişmelere ve değişimlere uyum sağlayabilmeleri oranında başarıyı ve kârı getirecektir.
Bu kitap, yazarın kişisel ve sekörel deneyimlerinin yanında, yerli ve yabancı literatür taranarak oluşturulmuştur. Amaç, yiyecek-içecek hizmetleri konusuna ilgisi olan, turizm eğitiminde ve mutfak departmanında faaliyet gösteren meslek çalışanlarına, iş görenlere ve öğrencilere faydalı olabilmektir. Bu kitap oluşturulurken İKMEP ile uyumlu olmasına öncelikle özen gösterilmiştir.