Otlu Peynir Prof. Dr. Hayri Coşkun  - Kitap
2. Baskı, 
Temmuz 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
116
Barkod:
9786256501966
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
320,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Genişletilmiş ikinci baskı çalışmaları kapsamında bazı yeni fotoğraflar ve çizelgeler kitapta yerini almıştır. Ayrıca ilk baskı tarihinden, 2024 tarihine kadar Otlu peynir hakkında çıkmış tüm yayınlar tek tek gözden geçirilerek yeni bilgiler kitaba dahil edilmiştir. Kitapta böylece yararlanılan kaynak sayısı 200'e ulaşmıştır.
Bir ülkede üretilen her peynir o ülke için kültürel bir hazinedir. Diğer taraftan peynir yapımı bir sanat işi ve aynı zamanda bilgi, tecrübe ve teknoloji gerektirir. Her peynirin kendine ait bir üretim yöntemi, lezzeti ve özelliği vardır. Otlu peyniri diğerlerinden ayıran en önemli özellik içerisine farklı çeşitte ve miktarda ot katılıyor olmasıdır.
Otlu peynir ülkemizin Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde; başta Van olmak üzere, Hakkâri, Bitlis, Siirt gibi illerimizde üretilmektedir. Uzun bir tarihi geçmişi olan Otlu peynir coğrafi işarete de sahiptir. Ünü gerek ülke içinde ve gerekse ülke dışında hızla yayılmaktadır.
Kitap, başta akademik çalışanlar olmak üzere, öğrenciler, üreticiler ve sanayiciler için kaynak kitap olma özelliğini taşımaktadır.
Yorumlar