Dünyadaki mutfak ve yerel yiyecekler taranarak hazırlanmış olan bu sözlük; ulusların, uluslararası yiyecek, içecek ve mutfak terimlerinin kolaylıkla kullanımını, uluslararası en ünlü yemeklerin açıklamalı tariflerini, yeni tarif/tarifler hazırlayabilme, ülke mutfaklarının tanıtımında, tüm soğuk-sıcak içecekler ve en ünlü kokteyl çeşitleri ve kullanımını ayrıntılı açıklamalarını İngilizce'den Türkçe'ye çevrilmiş bir şekilde anlatan ve 13.000 terimi içeren bir çalışmadır.
Mutfak kültürümüzü zenginleştirebileceğinin yanı sıra, terimlerin yanlış yerde tanıtımındaki aksaklarını giderecektir. Türk Mutfağını ve Dünya Mutfağını sunan işletmelere katkı sağlayacaktır.
Akademik çalışmalarda, menü planlama, servis ve gastronomi alanında çok yararlı olacaktır. Tüm yiyecek içecek yöneticileri ve personellerinin rahatlıkla kullanabileceği kapsamlı ve eğitici bir çalışmadır. Bu kaynak mutfak kültürümüzdeki ilk çalışmadır. (Önsöz'den)