Ceza Hukukunda Görevin Yerine Getirilmesi Dr. Mahmut Gökpınar  - Kitap

Ceza Hukukunda Görevin Yerine Getirilmesi

1. Baskı, 
Mart 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
333
Barkod:
9786258092356
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
380,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bireysel özgürlüklerin korunması konusunda Anayasa Hukuku ve Yargısının fonksiyonları oldukça önemli bir yere sahip olmakla birlikte bu konuda asıl rol, Ceza Hukukunundur. Hukuka uygunluk nedenlerinin layıkıyla özümsendiği bir hukuk sisteminde özgürlükler, büyük ölçüde güvence altında olacaktır.
5237 sayılı TCK'da yer verilen hukuka uygunluk nedenleri içinde özgürlükleri en çok ilgilendiren, görevin yerine getirilmesidir. Diğer nedenlerde bireyler arasındaki menfaat çatışmalarının düzenlenmesi söz konusuyken çalışma konumuz, Devlet adına yetki kullanan kamu görevlileri ile bireyler arasındaki ilişkileri hassas bir çizgide dengede tutmak üzere vardır. Bu nedenle de anayasal devletin yaşama geçmesi bakımından oldukça önem taşımaktadır. Bu hayatiyetine rağmen hukuka uygunluk nedenleri içinde en çok tartışma konusu olan da ki madde başlığı dahi konuyu tam olarak yansıtmayan "Kanun hükmü ve amirin emri" (TCK md. 24) olarak seçilmiş olan "Görevin yerine getirilmesi" dir. Türk Doktirinin de bu perspektifte ilk kez bir çalışma yapılmış, konuyla ilgili teorik bir temel oluşturularak doktrin ve uygulamaya bir katkı sunmak amaçlanmıştır.
Kitabın sonunda TCK md. 24 ile ilgili düzenleme önerimiz yer almaktadır. Çalışmanın kaleme alındığı günlerde tüm dünyayı etkisi altına alan Covıd-19 hastalığına yönelik olarak geliştirilen aşının zorunlu olarak uygulanması durumu çalışma konumuz bağlamında değerlendirilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Görevin Yerine Getirilmesi, Hukuki Niteliği, Karşılaştırmalı Hukuk ve İlgili Kurumlar
.
Görevin Yerine Getirilmesinin Uygulanması, Hata ve Uluslararası Ceza Hukukunda Görevin Yerine Getirilmesi
.
Görevin Yerine Getirilmesiyle İlgili Bazı Özel Durumlar
Kitapla İlgili Kategoriler
Yorumlar