Uluslararası İşletmecilik Temel Kavramlar Prof. Dr. İge Pırnar Tavmergen, Doç. Dr. Çağrı Bulut  - Kitap

Uluslararası İşletmecilik Temel Kavramlar

1. Baskı, 
Temmuz 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x21
Sayfa:
616
Barkod:
9786051335674
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
480,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Uluslararası işletmeler, dünya ticaretini âdeta yönlendiren, büyüklerinin birçok ülkede üretim merkezleri bulunan, farklı ülke ve kıtalarda yönetim, finans, tedarik, pazarlama ve satış faaliyetlerini gerçekleştiren ve farklı ülkelerin yönetmelik ve kanunlarına bağlı olan şirketlerdir. KOBİ'lerden holdinglere ve basit yapılardan matriks yapılara kadar pek çok değişik sanayi, üretim, tarım ve hizmet işletmesi; yeni pazar oluşturma ihtiyacı, üretim, yatırım, pazarlama vb. maliyetlerin artması, üretilen ürünün uluslararası nitelik taşıması, ülkede gittikçe artan iş gücü, taşıma ve vergi maliyetleri, ülke içinde işletmelerin aşırı büyümeleri, sermaye birikiminin değerlendirilmesi ihtiyacı, ülke dışında fırsatların doğması, ülkelerin korumacılıktan uzaklaşmaları, IMF ve Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşlar ve ticaret engellerinin kaldırılması, sermaye ve teknoloji dolaşımına konan kısıtlamaların kaldırılması, ürün ve hizmet sektöründe hızla genişleyen dünya ticareti, uluslararası ticari ve mali kuruluşların destekleri, yabancı sermayenin teşvik edilmesi, entellektüel sermayenin yayılması, haberleşme, ulaştırma ve bilgi işlem teknolojilerindeki gelişmeler, uluslararası rekabet, ulusal sınırların anlamını yitirmesi ve coğrafi anlamda küreselleşme, yüksek ar-ge maliyetlerini paylaşma düşüncesi ve konuyla ilgili sınırlı sayıdaki bilim insanından ortaklaşa yararlanma eğilimi ve küresel ölçekte iletişim ağı oluşturma faydası sağlama gibi nedenlerden faaliyetlerini uluslararası hâle getirmektedir.
Bu kurumların işletmecilik yaklaşımları; uluslararası düzeyde artan coğrafik uzaklıklarla birlikte dil, para birimleri, kültürler, hukuki ve siyasal sistemler, kamu politikaları ve düzenlemelerine bağlı olarak farklı temellere ve yapıya sahip yöneticiler ve çalışanların bulunduğu, ekonomik gelişme düzeylerinin ve organizayon kültür ve iklimlerin değişik olabildiği farklılıklara sahiptir. Dolayısı ile uluslararası işletmecilik konusu son derece karmaşık ve değişik uygulama alanları ve bilgi birikimini gerektiren bir bilim alanı olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bu bağlamda, Uluslararası İşletmecilik: Temel Kavramlar kitabı çağdaş ve karmaşık kavramları irdeleyerek ülkemizdeki eksikliği hissedilen bir alana katkı yapmak üzere tasarlanmıştır. Çalışma bir üçüncül yazın (tertiary sources) örneğidir ve bu nedenle de kolay ulaşılabilir formatta özümsenmiş bilgiyi içermektedir. Kapsam olarak uluslararası işletmecilik ile ilgili konu ve kavramlar editörlerce dikkatlice seçilerek alandaki yurt içi ve yurt dışında çalışmakta olan uzmanların katkıları ile hazırlanmıştır.
Yorumlar