Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Çerçevesinde Adil Yargılanma Hakkının Kamu Görevlilerine Uygulanabilirliği Ceren Burçak Kır  - Kitap

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Çerçevesinde Adil Yargılanma Hakkının Kamu Görevlilerine Uygulanabilirliği

1. Baskı, 
Kasım 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
194
Barkod:
9786257293020
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
90,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Hukuk devletinin temel unsurlarından biri olan adil yargılanma hakkı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6'ncı maddesinde düzenlenmiştir. Hem başlı başına bir hak hem de temel hak ve özgürlüklerin korunması ve kullanılması için koruyucu bir kalkan görevi görmesi sebebiyle adil yargılanma hakkının uygulama alanının belirlenmesi önem arz etmektedir. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6'ncı maddesinin lafzına bakıldığında hakkın uygulama alanı medeni hak ve yükümlülükler ile suç isnadı olarak belirtilmiştir. Peki medeni hak ve yükümlülükler ile suç isnadı kavramları ne ifade etmektedir? Bir tarafın idare olduğu kamu görevlileri ile ilgili uyuşmazlıklar Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6'ncı maddesinde düzenlenen adil yargılanma hakkının korumasından faydalanabilecek midir?
Bu kitapta adil yargılanma hakkının kamu görevlilerine uygulanabilirliği meselesi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları ışığında incelenerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin zaman içerisinde değişen yaklaşımı ve kullandığı kriterler mercek altına alınmış. Mahkeme kararları hem dönemsel açıdan hem de uyuşmazlığın çeşidi ve kamu hizmetinin çeşidi yönlerinden ele alınarak meseleye farklı açılardan ışık tutulmak istenmiş. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin konuyla ilgili kilit içtihatlarına geniş olarak yer verilerek kitabın uygulayıcılar açısından faydalı bir kaynak olması ümit edilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Çerçevesinde Adil Yargılanma Hakkının Koruma Alanı
.
Adil Yargılanma Hakkının Kamu Görevlilerine Uygulanabilirliğinin AİHM İçtihadındaki Seyri
.
Kamu Görevlilerine İlişkin Uyuşmazlıklarda Adil Yargılanma Hakkının Uygulanabilirliği
Yorumlar