Yiyecek İçecek İşletmelerinde Gıda ve Personel Hijyeni Prof. Dr. Nilüfer Koçak  - Kitap
Yiyecek İçecek İşletmelerinde

Gıda ve Personel Hijyeni

3. Baskı, 
Eylül 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
142
Barkod:
9789944223249
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
Çalışmada gıda güvenliği konusu belirli bir sistem içerisinde ele alınmaya çalışılmıştır. Öncelikle gıdaları güvensiz hale getiren tehlikeler ve önlemler konusunda bilgi verilmiş, yiyecek işletmelerinde iş akışı sürecinde hijyen sağlama konusunda açılımlar geliştirilmiş ve işletmelerde gıda güvenliğini sağlamanın ancak bir gıda güvenliği sisteminin kurulmasıyla mümkün olabileceği savıyla HACCP ve ISO 22000 sistemleri ile ilgili bilgiler derlenmiştir.
Bu çalışmanın başta turizm ve otel işletmeciliği öğrencileri olmak üzere, yiyecek içecek sektöründe yer alan işletme yönetici ve çalışanlarına ve diğer ilgililere yararlı olacağını düşünüyoruz.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Gıda Güvenliği ve Temel Kavramlar
.
Gıda Güvenliğini Etkiliyen Tehlikeler ve Gıda Kaynaklı Hastalıklar
.
Mutfak Alanında Hijyen
.
Personel Hijyeni
.
Yiyecek Akış Sürecinde Hijyen
.
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri: HACCP ve ISO 22000
Yorumlar