Türkiye'deki Üniversitelerde Muhasebe Eğitiminin Etkinliği Üzerine Bir Araştırma Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Ezin, Prof. Dr. Abdulkadir Bilen  - Kitap

Türkiye'deki Üniversitelerde Muhasebe Eğitiminin Etkinliği Üzerine Bir Araştırma

1. Baskı, 
Şubat 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
214
Barkod:
9786256939585
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
235,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu araştırma ile üniversitelerde fakülte ve meslek yüksekokullarında muhasebe ile ilgili öğrenim gören öğrencilerin ve muhasebe derslerini veren akademisyenlerin muhasebe eğitimine yönelik görüşleri, öğrenciler için 4, akademisyenler için ise 5 alt boyutta incelenmiştir. Ayrıca bir diğer alan araştırması ise üniversitelerden bağımsız olarak muhasebe meslek mensuplarına yönelik yapılmış olup, muhasebe eğitimi hakkındaki görüşleri 4 alt boyutta ele alınmıştır.
Araştırmada, muhasebe eğitimi ders ve içeriklerine ilişkin ifadelere verilen cevaplar değerlendirildiğinde öğrencilerin derslerde yazı tahtası ve görsel araç kullanımını anlaşılır buldukları, kitap ve materyallerin yeterli olduğu ve ders içeriklerinin güncel mevzuata göre yenilendiği görüşlerine katıldıklarını belirtmişlerdir. Araştırmanın ana amacı akademisyen, öğrenci ve meslek mensuplarının muhasebe eğitiminin etkinliği hakkında ortak bir paydada görüşlerini birleştirerek karşılaştırmaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
,