İslam hukuku üzerinde titizlikle duran ilim ve fakihler, bütünlük algısının önemini vurgular. Buna paralel olarak herkesin dinini derli toplu bir şekilde öğrenmesi ve anlaması; dinin inanç, ahlak ve hukuk boyutları yanında beş vazgeçilmezini başkalarına öğretmesi için çeşitli eserlerin yazıldığını net biçimde biliyoruz.
Ahmed Reysuni çetrefil meseleleri anlaşılması kolay bir dille anlatmayı başaran çağdaş alimlerimizden biri. İslam Hukuk Prensipleri, Müslümanların pek çoğunda yok olan kavramları yeniden kuran, İslam hukuku ile ilgili yanlış anlaşılan birçok kavramı hukukun genel ilkeleri perspektifinden ele alıyor. Zira İslam hukukunun genel prensipleri dinin mukaddimesidir.
Eser, katılık ve esneklik arasında İslimi hükümlerden usul ve fıkha, inanç, ahlak ve makasıd prensiplerinden yasamaya, tasnif ve beyandan nesh tartışmalarına ve daha başka konulara İslam hukukunun sürekli gündeminde yer alan meselelere dair kapsamlı bir değerlendirme sunuyor. Reysuni, meseleler çoğaldığında, dallanıp budaklandığında, karmaşık ve içinden çıkılmaz bir hile geldiğinde basa, basın da başlangıcına yönelip Kur'an-ı Kerim'in hakemliğine başvurabiliriz diyor.
İmanla ve huzurla başa dönebilmeyi hatırlatan kitap, başta uzmanlar olmak üzere bütün herkese hitap etmekle kalmıyor, güncel tartışmalarımıza da ışık tutuyor. Müslümanları modern dünyanın iniş ve çıkışları içinde dini bütünlüklü bir şekilde anlamaları için yüreklendiriyor. Unutmayalım ki, güzel bir başlangıcı olmayan kimselerin güzel bir sonucu olmaz.
(Tanıtım Bülteninden)