Birinci kitapta olduğu gibi bu kitapta da, son yüzyılda yiyecek içecek endüstrisinde meydana gelen değişiklikler ve yenilikleri özetleyerek, yiyecek içecek alanında faaliyet gösteren işletmeler, yatırımcılar, çalışanlar ve bu endüstride kariyer sahibi olmak isteyen öğrencilere ulaşmak amaçlanmıştır.
Yiyecek içecek endüstrisinde basamakların nasıl tırmanıldığını, endüstride söz sahibi işletmelerin bugünlere nasıl geldiklerini, endüstri içerisinde gelişen eğilimleri ve yeniliklerin özetlenerek özellikle Türkiye'de faaliyet gösteren işletme sahiplerini, yöneticileri, aşçıları, servis elemanlarını ve konu ile ilgili olarak lisansüstü ve lisans eğitimi alan öğrenciler hedef alınarak hazırlanan bu çalışma onaltı bölümden oluşmaktadır.
Çalışmada yazarlar kendi alanlarında söz sahibi akademisyenlerden ve endüstride bizzat faaliyet gösteren uzmanlardan yararlanılmıştır. Bu kapsamda her bir bölüm editör tarafından incelenmiş ve gerekli değişiklik ve düzeltmelerden sonra basıma hazır hale getirilmiştir.
(Önsözden)