Geleneksel Türk Mutfağından Seçmeler Besin Ögeleri Açısından Değerlendirilmesi Doç. Dr. Makbule Gezmen Karadağ, Arş. Gör. Feride Çelebi, Arş. Gör. Yasemin Ertaş, Prof. Dr. Nevin Şanlıer  - Kitap

Geleneksel Türk Mutfağından Seçmeler

Besin Ögeleri Açısından Değerlendirilmesi

1. Baskı, 
Kasım 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x21
Sayfa:
239
Barkod:
9786054940660
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
Türk yemeklerinin aslına sadık kalınarak hazırlanması, sunumunun yapılması, toplumun her kesiminde bulunan insanlara tanıtılması ve unutulmasının önlenmesi; kültürel ve geleneksel değerlerin korunmasında son derece etkilidir.
Dünyanın ilk üç mutfağı arasında yer alan Türk mutfağının başka kültürlere de tanıtımı ve yaygınlaştırılması son derece önemlidir. Ulusal ve uluslararası alanda Türk Mutfak kültürünü tanıtan kitaplar, broşürler, dergiler ve bilimsel çalışmalar hazırlanması ve yaygınlaştırılmanda fayda vardır. Bu nedenlerle özenle hazırlanan kitap sadece öğrenciler için değil Türk ve Dünya Mutfaklarına ilgi duyan, alana gönül ve emek veren herkese katkı sağlayacak nitelikte bir çalışma olmasını dilemekteyiz.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sağlıklı Beslenme ve Besin Hazırlama İlkeleri
.
Türk Mutfağı Yiyeceklerine Genel Bakış
.
Bölgelere Göre Yöresel Yemek Tarifleri
Yorumlar