A. STANDARDİZASYONUN TARİHİ GELİŞİMİ
28
1. Standart ve Standardizasyon
29
2. Standardizasyonun Tarihi Gelişimi
32
3. Standart ile İlgili Kavramlar
38
B. STANDARDİZASYONUN ÖNEMİ
40
1. Standardizasyonun Önemi
40
2. Standardizasyonun Faydaları
40
2.1. Üreticiye Faydaları
41
2.2. Tüketiciye Faydaları
43
2.3. Ülke Ekonomisine Faydaları
45
A. STANDARDİZASYONUN AMAÇLARI
51
1. Standardizasyonun Amaçları
51
1.1. Sadeleştirme (Basitleştirme)
52
1.2. Herkesin Aynı Dili Konuşması Anlamında İletişim
53
1.3. Bütün Olarak Ekonominin İyileştirilmesi
53
1.4. Emniyet, Sağlık ve Hayatın Korunması
53
1.5. Tüketicinin ve Toplum Çıkarlarının Korunması
53
1.6. Ticari Engellerin Elimine Edilmesi
54
2.1. Yapı Karakterlerine Göre Standartlar
55
2.2. Uygulama Şekillerine Göre Standartlar
56
2.3. Uygulama Alanlarına Göre Standartlar
57
3. Eğitimde Standardizasyon
59
4. YÖK Meslek Yüksekokulu Standartları
65
B. STANDARDİZASYONUN İLKELERİ
68
1. Standardizasyonun İlkeleri
68
2. Standardizasyon, Etkinlik ve Verimlilik
69
3. Standardizasyon, Kalite ve Kalite Kontrol
70
TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ (TSE) VE
A. TSE’NİN GÖREV VE ORGANLARI
79
1. Türkiye’de Standart Çalışmalarının Tarihçesi
79
2. TSE’nin Görev ve Organları
82
B. TSE'NİN BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI
87
1. TSE’nin Belgelendirme Çalışmaları
87
1.1. Üretim Yerlerinin Belgelendirilmesi
89
1.1.1. İmalatta Yeterlik Belgesi
89
1.2. Ürünlerin (Madde, Mamul, Mahsul) Belgelendirilmesi
89
1.2.1. Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi
89
1.2.2. Kaliteye Uygunluk Belgesi (TSEK)
90
1.2.3. x Kalite Uygunluk Belgesi
90
1.2.4. TSE Harmonize Dokümanlara Uygunluk Belgesi
91
1.2.5. CB Deney Belgesi (CB Test Certificate)
91
1.2.7. Deney Sonuçları Belgesi (NTR)
92
1.3. Parti Mallarının Belgelendirilmesi
92
1.3.1. Parti Malı Uygunluk Belgesi
92
1.4. Hizmet Yerlerinin Belgelendirilmesi
92
1.4.1. Hizmet Yeterlilik Belgesi
93
1.5. İthal Malların Belgelendirilmesi
93
1.5.1. İthal Malı Uygunluk Belgesi
93
1.6. Laboratuvarların Belgelendirilmesi
93
1.6.1. Laboratuvar Yeterlilik Belgesi
93
1.7. Kalite Yönetim Sistem Belgesi
94
1.8. Çevre Yönetim Sistem Belgesi
95
1.9. Personel Belgelendirilmesi
95
1.10. Tekerlekli Araçlar İle Bu Araçlara Takılan Aksam ve Parçalar İçin Tip Onay Belgesi
96
1.11. Endüstriyel Standart Kodu (ICS Codes)
97
2. Metroloji ve Kalibrasyon Çalışmaları
97
STANDARDİZASYON KURULUŞLARI VE
A. BÖLGESEL STANDARDİZASYON KURULUŞLARI
103
1. İslam Ülkeleri Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü
103
2. Bölgelerarası Standardizasyon Birliği (BASB)
103
3. Avrupa Standardizasyon Komitesi ve Avrupa Elektroteknik Standardizasyon Komitesi (CEN/CENELEC)
104
4. Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü (ETSI)
105
B. ULUSLARARASI STANDARDİZASYON KURULUŞLARI VE STANDARTLAR
105
1. Uluslararası Standardizasyon Kuruluşları
105
1.1. Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO)
105
1.2. Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC: International Electrotechnical Commission)
107
1.3. Standartların Uygulanması İçin Uluslararası Federasyon (IFAN)
107
2. Uluslararası Standartlar
108
2.1. TS–ISO 9000 Kalite Güvence Sistemleri
108
2.2. EN 45000 Akreditasyon Standartları
109
2.3. HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi
109
2.3.1. HACCP (TS 13001) ile İlgili Bazı Tanımlar
110
2.3.2. HACCP’in Yararları
113
2.4. ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemleri Belgesi
113
2.5. İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi (OHSAS) Belgesi
114
2.6. TS EN ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetimi Sistemi
115
2.7. TS EN ISO 17025 Laboratuvar Akreditasyonu (ISO/IEC 17025)
116
3. Uluslar arası Standart İşaretler
117
A. KALİTE KAVRAMI VE UNSURLARI
126
1. Kalite Kavramının Gelişimi
126
3. Kalitenin Boyutları
132
4. Kalitenin Unsurları
132
4.1. Tasarım Kalitesi
132
4.2. Uygunluk Kalitesi
133
4.3. Kullanım Kalitesi
133
4.4. Dağıtım Kalitesi
133
4.6. Ergonomik Kalite
134
4.7. Çevreye Uyum/Duyarlılık Kalitesi
134
5. Kalite ile İlgili Diğer Kavramlar
135
6. Kalite Maliyetleri
140
1. Kalite Kontrol Kavramı
145
2. Kalite Kontrolün Amacı ve Önemi
146
3. Kalite Kontrolün Yararları
148
4. Toplam Kalite Kontrol (TKK)
150
İSTATİSTİKSEL KALİTE KONTROL
A. İSTATİSTİKSEL KALİTE KONTROLÜ
157
1. Kalite İyileştirme Araçları
157
2. İstatistiksel Kalite Kontrolü
160
2.1.1. Pareto Diyagramı
161
2.1.2. Sebep–Sonuç Diyagramı
163
2.1.4. Kontrol (Çetele) Tablosu
164
2.1.5. Saçılma Diyagramı
165
2.1.7. Kontrol Çizelgeleri
166
2.2.1. İlişki Diyagramı
167
2.2.2. Beyin Fırtınası
168
2.2.3. Ağaç Diyagramı
169
2.2.4. Matriks Diyagramı
171
2.2.5. Matriks Veri Analiz Diyagramı
172
2.2.6. Proses Karar Program Tablosu
173
A. TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ (TKY) İLKELERİ
180
1. Toplam Kalite Yönetimi (TKY) Kavramı
181
2. TKY’nin Amacı ve İlkeleri
183
3. TKY’ye Geçiş Süreci
186
5. TKY Uygulamalarının Kritik Başarı Faktörleri
193
6. TKY’ye Yöneltilen Eleştiriler
195
7. TKY Uygulamalarında Karşılaşılan Sorunlar
196
B. TKY'DE SÜREKLİ İYİLEŞME
198
1. Deming’in 14 İlkesi
198
3. Kalite Çemberleri (KÇ)
201
3.1. KÇ’nin Amaç ve Yararları
202
MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ
A. MESLEK STANDARDI KAVRAMI VE TÜRKİYE UYGULAMALARI
213
1. Türkiye’de Meslek Standardı Çalışmaları
214
2. Meslek Standardı Kavramı ve Kapsamı
217
3. Ulusal Meslek Standardı Hazırlama Süreci
219
4. Meslek Standardının Şekli ve İçeriği
220
5. Meslek Standardı Seviyeleri
221
6. Meslek Standardının Amaçları
224
7. Meslek Standartlarının Önemi
225
8. Meslek Standardının Temel Ölçütleri
226
B. MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ
227
1. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK)
227
2. Mesleki Yeterlilik Belgesi
229
3. Belgelendirme Yetkilisi Kuruluşlar
230
4. Örnek Mesleki Yeterlilik Belgesi
231
A. ÖRNEK MESLEK STANDARDI: MEKATRONİK SİSTEM UZMANI
239
2.3. Sağlık, Güvenlik ve Çevre ile İlgili Düzenlemeler
245
2.4. Meslek ile İlgili Diğer Mevzuat
245
2.5. Çalışma Ortamı ve Koşulları
245
2.6. Mesleğe İlişkin Diğer Gereklilikler
246
3.1. Görevler, İşlemler ve Başarım Ölçütleri
247
3.2. Kullanılan Araç, Gereç ve Ekipman
261
3.3. Bilgi ve Beceriler
262
3.4. Tutum ve Davranışlar
265
4. Ölçme, Değerlendirme ve Belgelendirme
266
KALİTE GÜVENCE SİSTEMLERİ
A. KALİTE GÜVENCESİ VE KALİTE GÜVENCE SİSTEMLERİ
271
1. Kalite Güvence Kavramı
271
2. Kalite Güvence Sistemleri ve Gelişimi
271
3. Kalite Güvence Sistemlerinin Amaçları
274
4. Kalite Güvence Sistemlerinin Önemi ve Yararları
275
5. Kalite Güvence Sistemleri ve TKY
276
B. ISO 9000 KALİTE GÜVENCE SİSTEMLERİ
278
1. ISO 9000 Kalite Güvence Sistemleri ve İçeriği
278
1.1. ISO 9000:1994 Standardının İçeriği
280
1.2. ISO 9001 Standardının İçeriği
281
2. ISO 9001:2000 Revizyonunun Faydaları
284
3. ISO 9001:2008 Revizyonunun Getirdiği Değişiklikler
286
4. ISO 9000 Kalite Güvence Sistemleri’nin Amacı ve Yararları
292
5. Karşılaşılan Güçlükler
294
6. ISO 9000 Belgesi Nasıl Alınır?
294
A. KALİTE EL KİTABI İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER
301
1. Kalite Sistem Dokümantasyonu
302
2. Kalite El Kitabının Tanımı ve İçeriği
306
3. Kalite El Kitabının Amacı
308
4. Kalite El Kitabı Hazırlanırken Gözönünde Bulundurulması Gereken Hususlar
309
5. Kalite El Kitabının Hazırlanma Aşamaları
310
B. BELGELERİN DÜZENLENMESİ VE YÜKÜMLÜLÜKLER
311
1.1. Müracaatta Gerekli Belgeler ve İlgili Esaslar
311
1.2. Müracaatın Değerlendirilmesi ve Tetkik
312
1.3. Tetkik Sonuçlarının Değerlendirilmesi
314
2. Belgenin Verilmesi
315
3. Gözetim Tetkikleri
316
4. Belgenin Yenilenmesi ve Kalite Güvence Modelinin Değiştirilmesi
316
5. Belge Sahibi Kuruluşun Yükümlülükleri
316
6. TSE’nin Sorumlulukları
318
A. ÖRNEK KALİTE EL KİTABI
325