"İş ve SGK Mevzuatı Uygulaması" ismiyle yayınladığımız bu kitabı yazmaya doğuran sebepler özellikle uygulamada yaşanan sorunlar, bilgi eksikliği, yanlış uygulamalar dikkate alınarak pratik şekilde konular anlatılmaya çalışılmıştır. Bu yapılırken çoğu kez Yargı kararlarına başvurulmuş, SGK genelgeleri ve GİB özelgelerine de yer verilmiştir. Çalışma hayatında kullanılabilir bilgileri içeren bu kitap iş, SGK ve Vergi kanunları açısından uygulamadaki sorunların çözüm yolları gösterilmiştir.
İnsan kaynakları ve muhasebe yönetiminde mevzuat bilgilerini içeren, uygulamadaki sorunların çözümleri pratik şekilde açıklanmıştır. Özellikle insan kaynakları, muhasebeciler, işverenler, avukatlar, bilirkişiler, öğrenciler ve bu alanda bilgi sahibi olmak isteyenlere pratik bir başvuru kitabıdır.
Sosyal Güvenlik Hukuku, iş Hukuku ve diğer kanunların ilgili bölümleri açıklanmadan önce Kitabın ilk bölümünde bordro parametreleri ve yasal kesintiler açıklanmıştır. Sosyal güvenlik, iş kanunu ve vergi ile yükümlülüklerinin kanuna uygun olarak yerine getirilmesi, işçilerin ücret, ücret dışı ödemeler ve sosyal yardımlar ile tazminatların doğru hesaplanması, karmaşık olan birçok unsurun kolay çözülmesi bordro parametrelerin bilinmesine bağlıdır.
İş Hukuku ile ilgili yer alan açıklamalar 4857 sayılı iş Kanunun madde sıralamasına göre yer verilerek kolaylık sağlanmış ve Yargıtay kararları seçiminde son derece titiz davranılmış ve yol gösterici tarzda olan Yargıtay kararlarına yer verilerek mevzuatın yanı sıra uygulamada karşılıkları belirlenmiştir.
Sosyal Güvenlik Hukuku ve diğer ilgili kanunların karmaşıklığından kurtarmak ve uygulamada da yararlanılması amacıyla bilgiler öz halinde tablolar ve şekil yardımıyla açıklanmış, genelge ve Yargıtay kararlarıyla desteklenmiştir.