Gastronomi; uzayda mantar yetiştirme denemelerinden dünya yerel mutfaklarının yeniden keşfedilmesine, bilimin birçok dalının sağladığı inovasyon etkisiyle yaratıcı yiyecek hazırlama tekniklerinden maharetli aşçıların yetenekli ellerine, yenilebilir böcekler gibi alternatif hammaddelerin popülerleşmesinden küresel gıda sorunun çözümünde ve sürdürülebilir gıdanın önemli umudu dikey tarım uygulamalarına kadar birçok konuyu kapsayan devasa bir ekosistem halini almıştır.
Çalışma, sözü edilen tüm bu gelişme, etkileşim ve sonuçlar ele alınacak biçimde kurgulanmıştır. Bu amaçla öncelikle bir turistik ürün olarak gastronominin günümüze kadar kültür ve bilimle kol kola sürdürdüğü yolculuk incelenmiştir. Bu yolculuğun küresel ve yerelleşme ekseninde hangi kritik duraklarda etkiler yarattığı ve bu etkilerin sürdürülebilirliğe katkılarının ne olduğu ele alınmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)