Kültürel Miras Anadolu'nun Yöresel Mutfakları Dr. Öğr. Üyesi Emrah Köksal Sezgin  - Kitap

Kültürel Miras Anadolu'nun Yöresel Mutfakları

1. Baskı, 
Temmuz 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
20x28
Sayfa:
468
Barkod:
9786254394713
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
301,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Özellikle son yıllarda sağlıklı yeme içme olgusuna verilen önemin artmasıyla birlikte insanların yöresel gıdalara ve bu gıdalarla hazırlanmış yemeklere merakı aşikârdır. Zengin bir ürün ve yemek çeşitliliğine sahip olan Türk mutfağı; yedi bölgesi, her bir bölgenin kendine özgü yemekleri ve yeme içme davranışları ile gelecek kuşaklara aktarılması gereken bir hazinedir. Dolayısıyla bu kitabın amacı, kültürel miras Anadolu'nun yöresel mutfaklarının korunması ve nesillerce yaşatılmasıdır.
Kitap 12 farklı üniversiteden alanında uzman 15 akademisyen ve 3 asistan şef tarafından hazırlanmış. İçerisinde; bölgelere ait mutfak kültürünün tarihsel gelişimi, bölgeye özgü yiyecek ve içecekler, özel pişirme yöntemleri, araç gereçler, yeme ritüelleri ve ayrıca bölgelerin şehirlerine ait yöresel yemek reçeteleri bulunmaktadır.