Karşılanması zorunlu bir gereksinim olan yiyecek ve içecek tüketimi günümüzde, bir çok sosyal olayın kutlanmasında yararlanılan bir araç durumuna gelmiştir. Artan iş yoğunluğu, boş zaman formundaki değişim, aile bireylerinden bayanların çalışma hayatındaki payının giderek artması, gelir düzeyindeki iyileşme, değişen yaşam biçimi, sosyal yaşam aktivitelerindeki artış kişileri evleri dışında yemek yemeye yöneltmektedir. Bunun için günümüzde, çok sayıdaki işletmede farklı yiyecek ve içecek hizmetleri sunulmaktadır.
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi isimli bu kitap, ticari amaçla faaliyetlerini sürdüren yiyecek ve içecek işletmelerinde sunulan hizmetlere ilişkin genel bilgilerin verildiği bir başvuru kaynağı özelliği taşımaktadır.