Gastrodiplomasi Fikret Soner  - Kitap

Gastrodiplomasi

1. Baskı, 
Ekim 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
222
Barkod:
9786057877819
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta gıda bağlantılı kültürel değerleri öne çıkaran ve onları güçlü birer diplomasi aracı olarak kullanmayı teklif eden gastrodiplomasi, gastronominin bileşenleri ve ilgi çerçevesi ile zenginleşen bir kamu diplomasisi aracı olarak sunuluyor. Akademide ve uygulamada konu edilen içeriği ile ele alınarak tartışılan kavram, genişletilerek gastronominin disiplinlerarası yapısına uygun olarak tanımlanıyor ve modelleniyor.
Gastrodiplomasi uygulayıcısı olduğu düşünülen devlet kurumları, sivil toplum örgütleri ve yeme içme alanından profesyonellerle yapılan görüşmeler yoluyla gastrodiplomasiye yönelik görüş ve değerlendirmeler model üzerinde, Türkiye özelinde tartışılıyor.
Bu kitabın yazarı, Türkiye'nin gastronomik değerlerinin etkin biçimde kamu diplomasisi aracı olarak değerlendirilmesinin zincirleme pozitif etkileri olacağına inanmakta, bunu yaparken de gastrodiplomasinin yapay ayrımlarla zayıflatılmadan topraktan tüketime giden bir süreç içerisinde tüm maddi ve manevi unsurları ile düşünülerek uygulanmasını önermektedir.
(Tanıtım Bülteninden)