Zorlayıcı sebepler bireysel iş hukuku alanında olduğu gibi, toplu iş hukuku alanında da farklı sorunlara neden olmaktadır. Bununla birlikte, zorlayıcı sebepler her zaman ülkemizdeki işyerlerinin tamamını olumsuz yönde etkilemeyip, zorlayıcı sebepler bazı sektörler bakımından fırsata dönüşebilmektedir. Örneğin. Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyayı etkileyen salgın hastalık (pandemi) olarak kabul edilen ve ülkemizi de diğer ülkeler gibi birçok konuda olumsuz yönde etkileyen koronavirüs (Covid-19) salgınından ve benzer hastalıklardan korunmak için kullanılan aşı. maske, hijyen ürünü ve hastalıkların tedavisi için kullanılan ilaç vb. ürünlerin üretim, pazarlama ve satışını gerçekleştiren sektörlerde yer alan işyerleri normal dönemden çok daha yoğun şekilde çalışarak krizi fırsata dönüştürmüşlerdir. Belirtilen işyerlerinde de sözü edilen çalışmalar nedeniyle farklı sorunlar yaşanmış bulunmaktadır.
Bilindiği üzere, zorlayıcı sebeplerin işyerine ve dolayısıyla iş ilişkisine ve iş sözleşmesinin tarafı olan işverenlere ve işçilere yaptığı olumsuz etkilerin yanı sıra, zorlayıcı sebep dönemindeki uygulamalara, sorunlara ve çözüm yollara ilişkin teorik ve pratik bilgilerin uygulamacıya ulaşması büyük önem taşımaktadır.
Editörlüğünü yürüttüğüm "Zorlayıcı Sebeplerin İş İlişkisine Etkisi" başlıklı eserde yer alan, konusunda uzman kıymetli yazarların 21 farklı bölümde kaleme aldığı değerli çalışmalarla uygulamaya katkı sağlanması amaçlanmıştır.