Ütopya/distopyaların yaratıcılarının onları yeni ile nitelemesi ve radikal değişimin yaşandığı dönemlerin yine yeni -normaller- kavramıyla çağırılması arasında sadece eşseslilik değil, aynı zamanda bir eşanlamlılık da olduğu, resmin önünde biraz daha kalınca hemen fark edilmektedir. Fark edilmesi biraz güç olansa, -söylemle eylem arasındaki çelişkinin başarılı bir şekilde blurlanması nedeniyle- ortaya konmak istenenin tamladığı eko- kavramının ekolojiyi mi yoksa ekonomiyi mi merkeze aldığıdır.
Bütün insanlığın ortak eseri olan bu resmin farklı perspektiflerden ele alınıp yorumlandığı bu kitapta; teknolojinin toplumsal yaşamdaki izdüşümü, sosyal bilimler özelinde ele alınmış; bilgi ve paradigmal açıdan yol gösterici bir kaynak olması hedeflenmiştir. Bu amaçla bir araya gelerek iktisat, İşletme, Maliye ve Kamu Yönetimi alanlarındaki çalışmalarıyla kitabın ortaya çıkmasında yer alan yazarlar, teknolojinin hayatımızın her alanında ne denli önemli olduğunu bir de kendi perspektiflerinden ortaya koymuşlar.
Birbirinden farklı akademik bakış açılarıyla ele alınan ve teknoloji ile harmanlanmış bu kitaptaki her bir çalışma, etik yazım kaideleri dikkate alınarak hazırlanmış ve intihal programında değerlendirilmelerinin yanı sıra hakemlik sürecinden de geçirilmiş.
(Önsözden)