Veri Satış Sözleşmeleri Kapsamında Kişisel Verilerin Korunması ve Tahkim Gözde Cömert Varol, Begüm Gedik, Berke Kaşıkaralar, M. Yağız Yıldırım  - Kitap

Veri Satış Sözleşmeleri Kapsamında Kişisel Verilerin Korunması ve Tahkim

1. Baskı, 
Ağustos 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
134
Barkod:
9786256338432
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Güncel uygulama içeriğinde halen aydınlatmaların doğru yapılmaması veya alınan rızaların hukuki anlamda geçersiz olması nedeniyle çalışmamızda önce aydınlatma yükümlülüğünün önemi ve detaylarının ele alınmıştır.
Çalışmamızda, özellikle kişisel verilerin işlenmesinde "açık rıza" hususuna da vurgu yapılarak Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında aydınlatma yükümlülüğü ve açık rıza ilişkisi incelenmiştir.
Çalışmanın ilk bölümünde çalışmamızın temellerine ilişkin giriş yapıldıktan sonra ikinci bölümde kişisel verilerin korunması hukukunda temel kavramlar ve verilerin korunmasına ilişkin temel düzenlemelere yer verildikten sonra üçüncü bölümde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nda aydınlatma yükümlülüğü incelenmiş, dördüncü bölümde ise aydınlatma yükümlülüğü bağlamında "açık rıza " kavramı ve yükümlülüğün ihlali konusu üzerinde durulmuştur.
Çalışmamızın beşinci ve son bölümünde ise ulusal ve uluslararası veri satış sözleşmelerine dikkat edilmesi gereken hususlara örneklerle yer verilerek veri satış sözleşmelerinden bilinmesi gerekenler ile tahkim şartının geçerliliği değerlendirilmiş, tüzel kişilerde birleşme, devralma, bölünme hallerinde verilerin durumu hakkında değerlendirme yapılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kişisel Verilerin Korunması
.
Aydınlatma Yükümlülüğü
.
Açık Rıza
.
Şirketlerde Birleşme, Devralma, Bölünme Sürecinde Verilerin Nakli
.
Veri Satış Sözleşmelerinde Milletlerarası Tahkim Geçerliliği Şartları
Kitapla İlgili Kategoriler
Yorumlar