Türkiye'de Vergi Adaleti Açısından Katma Değer Vergisinde Oran Gül Soner Gök  - Kitap
Türkiye'de Vergi Adaleti Açısından

Katma Değer Vergisinde Oran

1. Baskı, 
Haziran 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
483
Barkod:
9786050519006
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
550,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Vergi uygulamalarında en çok önem arz eden husus uygulanacak olan optimum vergi oranının tespitidir. Bunun nedeni, vergi mükellefleri bakımından vergi adaletini bozmadan, devlet ya da idare tarafından ulaşılmak istenen mali, ekonomik, hukuki ve sosyal hedeflere ancak doğru bir vergi oranı politikası ile erişilebilecek olmasıdır. Dolaysıyla idare ile mükellef arasındaki denge ve uyumu sağlamada vergi oranlan kilit rol oynamaktadır.
Özellikle katma değer vergisi gibi doğrudan mükelleflerin hayatı idame ettirmeleri için gerekli olan tüketim üzerinden alınan vergilerde, belirlenecek olan oranın vergi adaletine uygun olması, toplumda yaşayan vatandaşların refahı için hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle, bu çalışmada katma değer vergisi oranları, vergi adaleti ilkesi açısından değerlendirilerek literatüre katkı sağlanması amaçlanmıştır.
Katma değer vergisi oranlarının değerlendirilmesinde, alınan oran kararlarından, bu kararların sektörel sonuçlarının analizinden, örneklerden ve anket çalışmasından yararlanılarak, oran uygulamalarının mali, ekonomik, hukuki ve sosyal etkileri somutlaştırılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Vergi Adaletine İlişkin Kavramsal ve Kuramsal Açıklamalar
.
Katma Değer Vergisi'nde Oran
.
Katma Değer Vergisi'nde Oran Yapısının Adalet ile İlişkisi
Kitapla İlgili Kategoriler
Yorumlar