Tüketici Hukukunda Kredi Kartlarıyla İlgili Seçilmiş Yargı Kararları Prof. Dr. Ebru Ceylan  - Kitap

Tüketici Hukukunda Kredi Kartlarıyla İlgili Seçilmiş Yargı Kararları

1. Baskı, 
Haziran 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
186
Barkod:
9786051685533
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
225,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmamızda kart hamilinin tüketici olması açısından kredi kartı sözleşmesiyle ilgili kararlara yer verilmiştir.
Kredi kartı sistemi ekonominin ve bankaların ihtiyaçlarından doğmuştur. Kredi kartları işleyiş sistemi, iki taraflı veya üç taraflı veya karma sistem şeklinde olabilir. Kredi kartı çıkaran kuruluş ile üye işyeri arasındaki ilişki üye işyeri sözleşmesidir. Kart hamili ile üye işyeri arasındaki ilişki satış, kira veya isimsiz sözleşme olabilir. Kredi kartı çıkaran kuruluş ile kart hamili arasında ise kredi kartı sözleşmesi bulunur.
Kredi kartı kullanan tüketiciler, 5464 sayılı Kanun ve ilgili Yönetmelik çerçevesinde korunmaktadır. Banka Kartları ve Kredi Kartları Yönetmeliği'nde kredi kartlarının çıkarılmasına, kullanımına ve kartlı ödemeler sisteminde yer alan kuruluşların faaliyet esaslarına ilişkin usul ve esasları düzenlemiştir.
Kredi kartı sözleşmelerinde kart hamili tüketici veya tüketici dışındaki bir kişi olabilir. Kredi kartı kullanarak malı veya hizmeti ticari veya mesleki olmayan amaçlarla edinilmesi halinde tüketicinin taraf olduğu kredi kartı sözleşmesi söz-konusudur. Kredi kartı sözleşmesiyle ilgili kararlar istikrarlı ekonomik yapıya sahip olmayan ülkemizde özellikle tüketicileri çok yakından ilgilendirmektedir. İşte bu nedenle çalışmamızda kredi kartı sisteminde en önemli sözleşme olan kredi kartı sözleşmesiyle ilgili seçilmiş güncel yargı kararları bulunmaktadır.
Kitapla İlgili Kategoriler
Yorumlar