Temel Mali Bilgiler Ahmet Arslan  - Kitap

Temel Mali Bilgiler

1. Baskı, 
Eylül 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
933
Barkod:
9781111181581
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
595,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Genel olarak mali yönetimi konu alan bu kitapta mali kaynakların bilimsel ve rasyonel ilkelere uygun şekilde kullanılması ile ilgili kavram, süreç, yöntem ve teknikler anlatılmaktadır.
Kitapta ilk olarak, finans ile ekonomi arasında karşılıklı bir ilişki bulunduğundan, temel ekonomi kavramları ve olguları açıklanmaktadır.
Daha sonraki bölümlerde sırasıyla bireysel finans ve yatırım, işletme ve şirketler, muhasebe ve mali tablolar, vergi, kamu harcamaları, kamu malları ve ihaleleri, iş ve sosyal güvenlik konuları işlenmektedir.
Kitapta vergi, kamu harcamaları ve ihaleleri gibi yasal düzenlemelere dayalı olan konular düzenlemelerin detaylarına fazla girilmeden yalın ve öz bir şekilde açıklanmıştır.
Kitaptaki konular mümkün olduğunca pratik bilgiler, örnek uygulamalar ve istatistiki verilerle zenginleştirilmiştir.
Kitaptaki konular hem birey ve kurumlar için temel nitelikte olmasına hem de yaşamlarında önemli bir yer teşkil etmesine dikkat edilerek seçilmiştir.
Kitap gerek özel sektörde veya kamu sektöründe uygulamanın içinde bulunanlara mali bilgilerinin pekişmesine yardımcı olacak bilgiler içermekte gerekse her kesimden mali konular hakkında bilgilenmek isteyen bireylerin bu tür ihtiyacını karşılamaktadır.
Yorumlar