Finansal araçlar içerisinde yer alan menkul kıymetler ve menkul kıymetlerin değerleme ölçüleri Vergi Usul Kanunu ve Türkiye Muhasebe Standartları ile Türkiye Finansal Raporlama Standartları uygulamalarında farklılık göstermektedir.
Vergi Usul Kanunu menkul kıymetlerin değerlemesinde uyulacak değerleme ölçülerini vergi matrahının aşınmasına engel olacak şekilde ve ticari işletmelere insiyatif bırakmadan belirlemiştir. Türkiye Muhasebe Standartlarında ve Türkiye Finansal Raporlama Standartlarında yer alan ölçüm esasları ise işletmelerin finansal durumlarını gerçeğe en yakın olacak bir şekilde yansıtmayı amaçlamıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
Menkul Kıymetler
Değerleme Ölçme Kavramı
Vergi Usul Kanununa Göre Menkul Kıymetlerin Değerlemesi
Türkiye Finansal Raporlama Standartları Açısından Menkul Kıymetlerin Değerlemesi
Menkul Kıymetlerin Sonraki Dönemlerde Ölçme Ve Muhasebeleştirmesi Sonucunda Oluşan Değerleme Farkı
TMS 39 Standardına Göre Menkul Kıymetlerin Değerlemesi
TFRS 9 Standardına Göre Menkul Kıymetlerin Değerlemesi
Seçkin Yayıncılık olarak, web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size en iyi alışveriş hizmetini sunabilmek, kişiselleştirilmiş içerikler sunabilmek, web sitesi trafiğimizi analiz edebilmek için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz.
6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu'na istinaden ürün veya hizmet alan ilgili kişi aydınlatma metnine buradan ulaşabilirsiniz