İşyerleri Ruhsatları İzin – Denetleme – Yaptırım Halil Yılmaz  - Kitap

İşyerleri Ruhsatları

İzin – Denetleme – Yaptırım

1. Baskı, 
Eylül 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
686
Barkod:
9786050519587
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
750,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İşyerleri Ruhsatları, güvenlik yöneticiliği ve avukatlık mesleklerinin deneyimleri ile konulara farklı disiplinlerin perspektiflerden bakılarak hazırlanmıştır.
Açılmaları ve işletilmeleri yetkili idarelerin iznine bağlı yerler ile bu yerlerde çalışan kişilere ilişkin kurallar vali ve kaymakamlar, özel idareler, büyükşehir/il/ilçe belediye başkanları ile meclis ve encümen üyeleri, polis ve jandarma teşkilatları, milli eğitim, sağlık, çevre, kültür ve turizm müdürlükleri gibi kamu kurum ve kuruluşları, işletmeciler, bunların meslek kuruluşları, bu yerlerde çalışanlar ve verilen hizmetlerden yararlananları ilgilendirmektedir.
Bölümde, işyerleri ve işletmeler. II. Bölümde; sıhhi işyerleri, III. Bölümde: gayri-sıhhi müesseseler. IV. Bölümde; umuma açık istirahat ve eğlence yerleri. V. Bölümde; turizm işletme belgeli tesisler. VI. Bölümde; internet toplu kullanım sağlayıcı işyerleri, VII. Bölümde; dernek lokalleri ve yurtları ile kamu kurumlarının sosyal tesisleri, VIII. Bölümde; tütün mamulleri ve alkollü içki satışı, IX. Bölümde; özel beden eğitimi ve spor tesisleri, X. Bölümde; fuhuş yerleri, XI. Bölümde; kimlik bildirme, XII. Bölümde; belediyelerin ilgili birimlerinin görev ve yetkileri, XIII. Bölümde; suçla mücadelede vergisel enstrümanlar işlenmiştir. Ele alınan konuların idari eylem ve işlem, uygulanan yaptırımların da idari yaptırım olması nedeniyle XIV Bölümde idari eylem. işlem ve yaptırımlara ilişkin açıklamalara genel hatlarıyla ver verilmiştir.
Özellikle 2000 yılından sonraki Anayasa Mahkemesi. Danıştay ve Yargıtay kararlarına yer verilerek araştırmacılara, yetkili idareler ve kamu görevlilerine, işletmecilere yol gösterilmesi amaçlanmıştır.
Kitapla İlgili Kategoriler
Yorumlar