İki ciltlik bu kitap, Türkiye'de idare hukuku alanında şimdiye kadar yazılmış en kapsamlı eserdir. Bu kitap lisans öğrencilerine yönelik bir "ders kitabı" değildir. Bu kitap, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, araştırma görevlilerine, öğretim üyelerine, uygulayıcılara, hâkim ve savcılara, avukatlara, kamu yönetici ve deneticilerine yönelik, Fransızların "traité" dedikleri türden bir "inceleme kitabı"dır.
Kitapta idare hukukunun bütün konuları iki cilt ve 20 bölüm halinde 3000 küsur sayfa boyunca ayrıntılı bir şekilde incelenmektedir. Her konuda doktrinde ileri sürülmüş görüşlerin ve yargı içtihatlarının detaylı açıklaması ve eleştirisi yapılmış.
Bu kitapta, 80 civarında Anayasa Mahkemesi kararı, 800 küsur Danıştay kararı, 100'den fazla Askerî Yüksek İdare Mahkemesi kararı, 40 civarında Yargıtay kararı ve 100'den fazla Uyuşmazlık Mahkemesi kararı zikredilmiştir. Keza bu kitapta, 1200'den fazla Fransız Danıştayı (Conseil d'État) kararı ve 70 civarında fazla Fransız Uyuşmazlık Mahkemesi (Tribunal des conflits) kararına atıfta bulunulmuş.
Üçüncü Baskı Hakkında: 21 Ocak 2017 tarih ve 6771 sayılı Anayasa Değişikliği Kanunuyla, 2 Temmuz 2018 tarih ve 698, 699, 700 ve 703 sayılı uyum Kanun Hükmünde Kararnameleriyle ve 9 Temmuz 2018 tarihinden sonra çıkarılan, başta 1, 3 ve 4 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnameleri olmak üzere, çeşitli Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle, T.C. idarî teşkilatında çok önemli değişiklikler yapılmıştır. Keza 6771 sayılı Anayasa Değişikliği Kanunuyla kanun hükmünde kararnamelere ve tüzüklere son verilmiş, yeni bir düzenleyici işlem türü olarak da Cumhurbaşkanlığı kararnameleri getirilmiş.
Kitabın üçüncü baskısı, bütün bu değişikliklere göre güncellenmiştir. Özellikle kitabın "idarî teşkilât" ve "idarenin düzenleyici işlemleri" bölümleri baştan sona tekrar yazılmış. Diğer bölümlerde ise gerek 6771 sayılı Anayasa Değişikliği Kanununa, gerekse diğer kanun ve Cumhurbaşkanlığı kararnamelerine göre yapılması gereken değişiklik ve güncellemeler yapılmış.
(Tanıtım Bülteninden)