İncelemekte olduğunuz kitap hayvanlar aleminden bitkiler alemine ve oradan da genler dünyasına diyetten çocuk bakımına karı koca ilişkilerinden yasal ve anayasal düzenlemelere fiziksel rahatsızlıklardan psikolojik bozukluklara kadar hayatın tüm alanlarında yegane yetki ve otorite sahibi olarak kurduğu egemenlikle insan yaşamını denetlemeye çalışan modern bilim in ne olduğuna ilişkin yirminci yüzyıl boyunca yapılan tartışmalar ve düşünce akımlarıyla okuyucuyu tanıştırmak amacındadır.
Bu kitapta iyi bir bilim adamı nasıl olunur sorusuna cevap yok ancak böyle bir cevabın mümkün olup olmadığına ilişkin tartışmalar var. İnsanların niçin bilim yapmak zorunda olduklarına ilişkin argümanlar ve bilimsel bilginin üstünlüğünü anlatan öyküler de yok çünkü kitabın amacı bilim üzerine düşünmek isteyenlere bir çerçeve oluşturmak ve onları bu konuda üretilen düşüncelerle tanıştırmaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
Bilim, Felsefe ve Toplum
Bilim'de Uylaşım ve Devrim
Althusser ve Teorik Pratiğin Teorisi
Anarşist Bilgi Kuramı Yahut Kuramsal Çoğulculuk
Araçsal, İşlemsel, Evrimci ve Yorumsamacı Bilgi Teorileri
Postmodernizm: Büyük Anlatılara Karşı Umutsuz Bir İsyan
Seçkin Yayıncılık olarak, web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size en iyi alışveriş hizmetini sunabilmek, kişiselleştirilmiş içerikler sunabilmek, web sitesi trafiğimizi analiz edebilmek için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz.
6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu'na istinaden ürün veya hizmet alan ilgili kişi aydınlatma metnine buradan ulaşabilirsiniz