Şekiller ve Tablolar Listesi
9
1. BölümGENEL OLARAK KALİTE
I. HİZMET İŞLETMELERİNDE KALİTE ANLAYIŞININ GELİŞİMİ
19
II. KALİTENİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ
21
III. KALİTENİN FARKLI TANIMLARI VE BOYUTLARI
24
IV. TURİZM İŞLETMELERİ AÇISINDAN KALİTENİN FARKLI TANIMLARIVE BOYUTLARI
30
V. TURİZM SEKTÖRÜNDE KALİTE ALGILAMALARINDA FARKLILIKLAR
34
2. BölümKALİTE KONUSUNDA BAŞLICA YAKLAŞIMLAR
I. KALİTE KONTROLDEN TOPLAM KALİTE YÖNETİMİNE
37
1. Kalite Kontrol Amaçları
40
2. Kalite ile İlgili Birimler
41
3. Kalite Departmanı ve Geçmişteki Sorunları
42
4. Kalite Modeli Organizasyonu
44
a. Ürün Modelinin Tanımlanması
46
d. Uygun Kalitenin Resmi Olmayan Organizasyonu
47
5. Kalite Programı Geliştirme Süreci
52
b. Kalite Kontrol Çemberleri ile Değişikliğin (Müşteri Beklentilerinin GerçekPerformans ile Karşılanabilmesi) Organizasyonu
55
II. KALİTE GÜVENCESİ VE KALİTE GELİŞTİRME
57
A. Kalite Geliştirme İlkeleri ve Kullanılan Yöntemler
57
B. Kalite Geliştirmede Kontrolü Etkileyen Faktörler
61
III. TAM ZAMANINDA ÜRETİM
63
B. Klasik Üretim Sistemi ile Tam Zamanında Üretim Sisteminin Karşılaştırılması
65
C. Tam Zamanında Üretimin Sağladığı Yararlar
68
A. Genel Olarak Toplam Kalite Yönetimi
68
B. Turizm Sektöründe Toplam Kalite Yönetimi
70
1. Turizm Sektöründe Toplam Kalite Süreci
73
2. Turizm İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları ve İlkeleri
77
3. Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları ile Geleneksel Uygulamalar Arasındaki Farklar
103
a. Geleneksel ve Modern (Toplam Kalite Yönetimini Benimsemiş) ÖrgütlerinKaliteye Yaklaşımlarında Karşılaştırmalı Özellikleri
104
4. Hizmet İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetiminin Uygulanması için GenelÇerçeve
108
6. Toplam Kalitenin Turizm Sektöründe Uygulanmasının Etkileri ve Faydaları
10 9
7. Turizmde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamalarından Örnekler
112
V. TURİZM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMA HAYATININ KALİTESİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ
114
A. Genel Olarak Çalışma Hayatının Kalitesinin İyileştirilmesi ve SağladığıFaydalar
116
B. Çalışma Hayatının Kalitesinin İyileştirilmesine Yönelik Bazı Uygulamalar
119
3. BölümTURİZM İŞLETMELERİNDEKALİTE GELİŞTİRMEDE KULLANILANARAÇ VE TEKNİKLER
I. KALİTE KONTROLÜNDE KULLANILAN YÖNTEM VE ARAÇLAR
123
A. Ölçme Tekniği ve Ölçme Aletleri
123
1. Kalite Ölçme Faaliyetleri
125
a. Hizmet İşletmelerinde Kalite Ölçme Faaliyetleri
131
a. Kontrol Fonksiyonu
132
c. Üretim veya Hizmet Sunumu Sürecinde Kontrol Faaliyetleri
136
3. Temel İstatistiksel Ölçüler
138
a. Kalite Kontrolünde İstatistiğin Önemi
138
b. Kontrol Diyagramları
139
II. KALİTE KONTROLDE GELENEKSEL YÖNTEMLER; YEDİ TEMEL YÖNTEM
141
III. KALİTE KONTROLDE YENİ YÖNTEMLER; YEDİ YÖNETSEL YÖNTEM
153
IV. ISO KALİTE SİSTEMLERİ
160
A. ISO 9000 Standartları
160
1. 2000 Yılında Revize Edilmiş ISO 9000 Standartları
169
B. ISO 14000 Çevre Yönetim Sistemleri
171
1. ISO 14000 Faaliyet Planı
171
2. ISO 14000 Uygulamalarının Faydaları
175