Türkiye Bankacılık Sektöründe Yabancı Sermaye Analizi Dr. Öğr. Üyesi Gülay Selvi Hanişoğlu  - Kitap

Türkiye Bankacılık Sektöründe Yabancı Sermaye Analizi

1. Baskı, 
Eylül 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
141
Barkod:
9786257565639
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
100,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türkiye bankacılık sisteminde yabancı bankacılığın gelişimi ve son yıllarda ortaya çıkan artış eğilimi incelenmiş. Bankacılık sektöründe artan yabancı banka payını etkileyen nedenlerin Türkiye özelinde analizinin yapılması hedeflenen çalışma da, bankacılıkta yabancı banka payı ile bankacılık sektöründen seçilen değişkenler olan bankacılık sektörü karlılığı, risk, kredi piyasası büyüklüğü, karşılıksız kredilerin oranı vb. arasındaki ilişkinin yönü ve açıklayıcılığı analiz edilmiş.
Yabancı bankacılığın tarihçesi ve Türkiye'deki gelişiminden sonra, günümüzde Türkiye bankacılık sistemi analiz edilmiş. Avrupa Birliği ülkeleri bankacılık sistemleri ile Türkiye Bankacılık sisteminin karşılaştırılması ve finansal krizin etkileri çalışmaya dahil edilmiş.
Türkiye Bankacılık sistemine yabancı sermaye girişini etkilediği düşünülen değişkenlere ilişkin uygulamalı bir çalışma gerçekleştirilmiş. Türkiye bankacılık sistemindeki kar olanaklarının yabancı bankaların yatırım kararlarında ve yabancı bankacılığın payının artması üzerinde etkili olduğu görülmektedir. Karlılıkla birlikte toplam kredi piyasası büyüklüğünün yabancı bankaların yatırım kararlarında etkili olduğu sonucuna ulaşılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Bankacılıkta Yabancı Sermayenin Tarihçesi ve Teorik Çerçevesi
.
Türkiye'de Bankacılık Sektörünün Yapısı
.
Türkiye – AB Ülkeleri Karşılaştırılması
.
Türkiye Bankacılık Sektörüne Yabancı Sermaye Girişine İlişkin Uygulama
Kitapla İlgili Kategoriler