Tablo – Şekil –Grafik Listesi
15
Birinci BölümTÜRKİYE VE DÜNYADA KONGRE YÖNETİMİ
I. KONGRE, TOPLANTI VE FUARCILIK ENDÜSTRİSİNE GİRİŞ
17
II. KONGRE, FUAR VE SERGİLERİN TARİHÇESİ
18
III. GÜNÜMÜZDE KONGRE ENDÜSTRİSİ: DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE DURUM
20
A. Türkiye’de Kongre Turizmi
23
IV. GÜNÜMÜZDE KONGRE PAZARININ FAALİYET ALANI
30
İkinci BölümTOPLANTI ÇEŞİTLERİ VE ÖZELLİKLERİ
I. KONGRE VE DİĞER TOPLANTI ÇEŞİTLERİ
33
II. KONGRE TURİZMİNİN ÖZELLİKLERİ
33
III. KONGRELERİN SINIFLANDIRILMASI
34
IV. TOPLANTI ÇEŞİTLERİ
34
V. KONGRELERE İLİŞKİN İSTATİSTİKLER VE SAYISAL BİLGİLER
44
VI. KONGRE TESİSLERİNİN OLUŞUMU
46
Üçüncü BölümTOPLANTI VE KONGRE DÜZENLEYİCİLERİ
I. ŞİRKETLER (FİRMALAR) VE DÜZENLEDİKLERİ TOPLANTILAR
51
A. Şirket Toplantıları Pazarı
51
II. ŞİRKET VE DERNEK-BİRLİK TOPLANTILARI ARASINDAKİ FARKLAR
54
III. TOPLANTI DÜZENLEME NEDENLERİ
55
V. KARAR ALMA MEKANİZMASI
55
VII. KATILIM ZORUNLULUĞU VE SAYISI
57
VIII. KATILIMIN GARANTİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ VE KATILIMCI SAYISI
58
X. KATILIMCININ HOMOJENLİĞİ
59
XI. FİNANS/MASTER MUHASEBE HESABI
60
XII. REZERVASYON SÜRESİ
61
A. Yönetim Toplantıları
61
B. Eğitim Toplantıları
61
C. Bölgesel/Ulusal Satış Toplantıları
62
D. Yeni Ürün Tanıtımları
62
E. Teşvik (Incentive) Seyahatleri / Toplantıları
63
F. Hissedarlar Toplantıları
64
G. Diğer Şirket Toplantıları
64
XIV. DERNEKLER/BİRLİKLER/KURULUŞLAR VE TOPLANTILARI
65
A. Dernek ve Birlik Tanımı
65
B. Derneklerin/Birliklerin Amaçları
67
XV. DERNEK VE BİRLİK TÜRLERİ
67
A. Ticari ve Mesleki Dernek/Birlikler
68
B. Tıbbi ve Bilimsel Amaçlı Dernek ve Birlikler
68
D. Eğitim Dernek ve Birlikleri
69
G. İş Amaçlı / Ticari Birlikler
69
H. Amatör Dernek ve Birlikler
70
XVI. DERNEK VE BİRLİK TOPLANTI TÜRLERİ
70
XVII. DERNEK VE BİRLİK ÜYELİĞİ
71
XVIII. TİCARİ AMAÇ (KÂR AMACI) GÜTMEYEN KURULUŞLAR
71
Dördüncü BölümTOPLANTI PLANLAMASI VE YÖNETİMİ
I. BAĞIMSIZ KONGRE PLANLAMACILARI
76
II. YÖNETİM ŞİRKETLERİ
76
III. DESTİNASYON YÖNETİM İŞLETMELERİ
76
IV. TEŞVİK SEYAHATLERİ OFİSİ
76
V. ULUSAL TURİZM BÜROLARI
77
VII. SEYAHAT ACENTALARI VE TUR OPERATÖRLERİ
7 7
VIII. TOPLANTI PLANLAMA SÜRECİ: TOPLANTININ PLANLANMASI, BÖLGE VE YER SEÇİMİ, DENETİMİ VE TOPLANTI PLANLAMACILARININ BAKIŞ AÇILARI
77
A. Toplantının Planlanması
77
B. Toplantı Bölgesi ve Yeri ile İlgili Faktörler
78
Beşinci BölümANLAŞMALAR, TOPLANTI BÜTÇELERİNİNPLANLANMASI VE KONTROLÜ
I. BİR TOPLANTI SALONU VEYA KONGRE MERKEZİ İLE ANLAŞMA
101
II. SÖZLEŞMELERDE BULUNMASI GEREKEN MADDELER
102
III. SÖZLEŞME BÖLÜMLERİ
102
A. Yiyecek-İçecek Sözleşmeleri
106
5. Sözleşme Hususlarının Kontrolü - Zamanla Kontrol Edilecek Hususlar
108
IV. TOPLANTI ÖNCESİ ÖN TOPLANTILAR
109
V. TOPLANTI BÜTÇELERİ
110
A. Ön Bütçenin Planlanması
112
1. Ön Bütçe Araştırması
115
2. Araştırmada Elde Edilen Maliyetlerin Ön Bütçe ile Karşılaştırılması
117
B. Bütçenin Onaylanması
117
C. Toplantı Bütçesinin Kontrolü
118
D. Finansal Terimlerin Tanımları
118
Altıncı BölümTOPLANTI SEKTÖRÜNDE PAZARLAMA YÖNETİMİ
I. PAZARLAMANIN TANIMI
121
II. TURİZM PAZARLAMASININ TEMEL ÖZELLİKLERİ
124
III. KONGRE YÖNETİMİNDE PAZARLAMA KARMASI
125
IV. TOPLANTI / KONGRE PAZARLAMA PLANI
135
A. Pazarlama Planının İlkeleri
135
B. Pazarlama Planının Aşamaları
137
2. Aşama - Hedef Pazarların ve Konumlandırmanın Belirlenmesi
143
3. Aşama - Amaçların ve Hareket Planının Uygulanması
145
4. Aşama - Kontrol, Değerlendirme ve Düzeltme
146
C. Planlamada Tahminleme ve Bileşenleri
147
D. Pazarlama Planı Dönüşümü
148
E. Ana Araştırma ve Organize Etme Planları
149
Yedinci BölümTOPLANTI AMAÇLI REKLAM, PROMOSYON VEHALKA İLİŞKİLERİN PLANLANMASI
V. BİLGİSAYAR VE TOPLANTI YÖNETİMİ
154
B. Bilgisayar Yazılımı Alışverişi
160
Sekizinci BölümTOPLANTI YÖNETİMİNDE İLETİŞİM
I. MÜŞTERİLER İLE İLETİŞİM SAĞLAMAK
163
III. İLETİŞİM ARAÇLARI
164
A. İletişim Araçlarının Seçimi
164
IV. KİŞİSEL İLİŞKİLERE DAYANAN İLETİŞİM
165
A. Kişisel İletişimin Amaçları
165
V. TELEFON İLE İLETİŞİM
167
A. Turizm Pazarlamasında Telefonla Satış Süreci
168
VI. ELEKTRONİK PAZARLAMA VE BİLGİ SİSTEMLERİNİN KULLANIMI
170
VII. SERGİLER, FUARLAR VE TİCARİ GÖSTERİLER
172
VIII. DOĞRUDAN POSTA REKLAMLARI
173
A. Doğrudan Postanın Olumlu ve Olumsuz Yönleri
174
B. Pazarlama Planı Yaklaşımı
175
C. Dolaylı Materyaller
176
1. Broşürler ve Dosyalar
176
D. Medya Reklamcılığı
177
F. Etkili Reklâmcılık
179
G. Reklâmcılık Acenteleri
181
Dokuzuncu BölümÖRGÜTSEL ALICILAR VE SATIN ALMAKARARLARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER
I. ÇEVRESEL FAKTÖRLER
185
II. ÖRGÜTSEL FAKTÖRLER
185
III. KİŞİLERARASI FAKTÖRLER
186
IV. BİREYSEL FAKTÖRLER
18 6
V. ÖRGÜTSEL SATIN ALMA KARARLARI
186
A. Sorunun Tanımlanması
187
B. Genel İhtiyaç Tanımı
187
C. Ürün veya Hizmet Belirleme
187
D. Tedarikçi Araştırması
188
F. Seçenekler Arasında Seçim
188
H. Performans Değerlemesi
189
VI. TOPLANTI PLANLAMACILARI İLE İLETİŞİM VE ANLAŞMA SAĞLAMAK
190
VII. ŞİRKET HESABI VE ŞİRKET SEYAHAT YÖNETİCİSİ
192
Onuncu BölümYİYECEK / İÇECEK VE BANKET HİZMETLERİ
I. YİYECEK-İÇECEK FİYATLARI
195
B. Banketlerin Hazırlanması
201
III. YİYECEK HAZIRLAMA SİSTEMLERİ
2 02
IV. BANKET SALONLARININ REZERVE EDİLMESİ
203
VI. YİYECEK HİZMETLERİNİN KATEGORİLERİ
206
C. Banket / Öğle Yemekleri
208
D. Banket / Akşam Yemekleri
209
VII. İÇECEK HİZMETLERİNİN KATEGORİLERİ
210
B. Nakit Ödemeli Barlar (Cash Bar)
211
VIII. BEKLENEN İÇECEK TÜKETİMİ
211
IX. BANKET BARIN KURULMASI
212
X. DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
212
XI. LİKÖR GİDERLERİNİ AZALTMAK
212
A. Likör Planı Seçimi
212
B. Şişe Boşaltımlarının Kontrol Edilmesi
214
C. Tüketimin Belirlenmesi
214
A. Menü Planlamasındaki Önemli Etkenler
216
B. Menü Dizaynında Yapılan Genel Hatalar
219
C. Menü Değerlendirilmesi
220
XIV. SANİTASYON VE GÜVENLİK
221
XV. YİYECEK- İÇECEK ÜRETİMİ SÜRESİNCE KONTROL
226
Onbirinci BölümTOPLANTI YÖNETİMİNDE SERVİS
III. BAŞARILI SERVİS İÇİN İPUÇLARI
228
IV. SERVİS PERSONELİNDE ARANILAN NİTELİKLER
229
V. RESTORAN SERVİSİNDE ÇALIŞANLARIN BİLMELERİ GEREKEN KURALLAR
231
VI. SERVİSTE SANİTASYON VE HİJYEN
232
VII. KÖTÜ SERVİSİN NEDENLERİ
233
VIII. SERVİS TÜRLERİNİN SEÇİMİNDE ROL OYNAYAN ETMENLER
233
IX. SERVİS YÖNTEMLERİ
23 3
1. Fransız Usulü Servis
234
2. İngiliz Usulü Servis
235
3. Amerikan Usulü Servis
236
B. Kişisel (Self) Servis
238
2. Toplantılarda Satış Makinalarının Kullanımı
239
X. PROTOKOL SERVİSİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
239
XI. RESTORAN VE BARDA SERVİS SIRASINDA UYULMASI GEREKEN İLKELER
239
XII. İŞLETMENİN AÇILIŞ SAATİNDEN ÖNCE SERVİSLE İLGİLİ YAPILMASI GEREKENLER
240
XIII. İŞLETMENİN AÇILIŞ SAATİNDEN SONRA SERVİSLE İLGİLİ YAPILAN FAALİYETLER
241
Onikinci BölümTOPLANTI SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ VE EĞİLİMLER
I. TOPLANTI ENDÜSTRİSİNDE GELİŞMELER
247
III. İKİNCİ KUŞAK ŞEHİRLER (SECOND-TIER)
250
IV. KONGRE MERKEZLERİNİN GELİŞMESİ
250
V. PROFESYONEL TOPLANTI PLANLAMACILARI
250
VI. TEKNOLOJİ KULLANIMINDA ARTIŞ
252
VII. ORTAKLIK PAZARLAMASI
253
EK 1BAŞARILI BİR TOPLANTI İÇİNPLANLAMACININ KONTROL LİSTESİ
II. Toplantı Planlama
255
III. Program Planlama
261
Kullanılacak Sunum Tipleri
261
Program Tamamlayıcı Faaliyetler
264
Referanslar (Kaynaklar)
265