6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Uyarınca Ön Ödemeli Konut Satış Sözleşmesinin Tüketici Yönünden Düzenlemeleri Kevser Yıldırım  - Kitap
6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Uyarınca

Ön Ödemeli Konut Satış Sözleşmesinin Tüketici Yönünden Düzenlemeleri

1. Baskı, 
Ekim 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
142
Barkod:
9786258209990
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
230,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türk Borçlar Kanunu'nda satım sözleşmeleri düzenlenmiş olmasına rağmen, bu düzenlemeler tüm satım işlerine yönelik genel düzenlemelerdir. Ancak, konumuzu oluşturan konut satımına ilişkin tüketicilerin bulundukları özel durumları imkanları genel düzenlemeler ile yeterince korunamamaktadır. Bunun sonucu olarak da tüketicilerin mağduriyetleri artmakta giderilememektedir. Bu nedenlerle Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun düzenlenmiş ve bu sözleşmelere yönelik özel bir düzenleme yapılmıştır. Bu kanun kapsamında konut satım ve satış vaadi sözleşmelerine yönelik ön ödemeli konut satımı sözleşmeleri bölümü ile tüketicinin korunması amaçlanmıştır.
Çalışma konumuzu oluşturan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Uyarınca Ön Ödemeli Konut Sözleşmeleri bölümündeki düzenlemeler ile tüketicinin uygulamada yaşamış olduğu sorunlar dikkate alınmıştır. Bu durumlarda mağdur olmaması için düzenlemeler getirilmiş ve tüketici lehine birçok hak tanınmıştır. Tüketici daha sözleşme yapmadığı anda sözleşme bitiminin son anına kadar korunmuştur.
Bu çalışmamızda; tüketicinin bu sözleşmeye taraf olması halinde hangi haklara, nasıl sahip olduğu ve bu hakları nasıl kullanabileceğini anlatmaya çalıştık. Böylelikle tüketici bu haklarını kullanarak mağdur olma durumunu ortadan kaldırmış olacaktır.
Kitapla İlgili Kategoriler