Temel Hak Genel Teorisi Prof. Dr. Zafer Gören  - Kitap

Temel Hak Genel Teorisi

5. Baskı, 
Mart 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
196
Barkod:
9786050511246
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Anayasa Teorisi'nin bir bölümünü oluşturan "Temel Hak Genel Teorisi" ya da "Temel Hak Doğmatiği" kapsamında: Temel hakların ortaya çıkışları, tarihsel gelişimleri, tanımı, yorumu, türleri ve fonksiyonları, temel hak sahipliği ve yükümlülüğü, temel haktan vazgeçme ve temel hakların düşmesi problematiği, temel hak garantileri ve sınırlamaları incelenmektedir.
Bu kitap, hukuk öğrencileri için Temel Hak Genel Teorisi'ne ilişkin bilimsel tartışmaları ve uygulamaları, özellikle F. Almanya Anayasa Hukukunu dikkate alarak yansıtmak ve özgürlüklerin bekçisi işlevini yerine getirirken Anayasa Mahkememize ışık tutabilmek amacını taşımaktadır.
F. Almanya'nın, Anayasa Hukukunun ve Anayasa Yargısının en gelişmiş ülkelerden biri olması; F. Almanya'daki anayasa hukuksal gelişmelerin 1962 ve 1982 Anayasalarımızı ve anayasa hukukumuzun gelişimini bugüne kadar büyük ölçüde etkilemiş olması; 22.04.1962 t'li ve 44 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun Tasarısı hazırlanırken Federal Almanya Anayasa Mahkemesi Kanununun özellikle göz önünde bulundurulmuş olması ve F. Almanya Anayasası ile kurulan güçlü anayasa yargısı nedenleriyle, Temel Hak Genel Teorisi'ne ilişkin konular, özellikle Alman Hukuku ile karşılaştırmalı olarak incelenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tarihçe ve Temel Hak Kavramı
.
Konu Sınırlaması
.
Temel Hak Türleri ve Fonksiyonları
.
Temel Hak Sahipliği ve Temel Hak Yükümlülüğü
.
Temel Hak Garantileri ve Sınırlamaları