Kitabın üçüncü baskısında, yeni dönemde gerçekleşen üçlü ilişkileri ele alan seminerler ile yayınlanan eserler ve makalelerin değerlendirilmesine çalışılmıştır. Mevzuat değişikliklerinin olumlu ve olumsuz yönleri ayrıntılı biçimde ele alınmış, öğretinin güncel görüşleri okuyucuya aktarılmıştır.
Asıl işveren alt işveren ilişkisi, ödünç iş sözleşmesi, işyeri devri ve iş sözleşmesinin devri ana başlıkları altında geniş açıklamalara yer verilmiş ve Yargıtay'ın yeni kararlarıyla anlatım desteklenmiştir.
Yargıtay'ın yeni kararları, konuların açıklanmasının ardından, ilgili başlıklar altında ve tarih sırasıyla kitaba alınmıştır. Eserin, konuyla ilgili tarihsel süreci ortaya koyması adına, özelliği olan daha eski kararlara da yer verilmiştir. Kararların tamamının bir ya da birkaç cümle ile özetine yer verilerek kolay biçimde ulaşma imkanı sağlanmıştır.
Önceki baskılarda "hizmet akü devri" olarak ele aldığımız kurum, bu çalışmada İş Kanunu terminolojisi ve öğreti kullanımına uygun olarak "iş sözleşmesinin devri" olarak ifade edilmiştir. Sonuç bölümünde, birlikte istihdam, kamu makamlarının sorumluluğu ve işçinin değişimini öngören üçlü ilişçilere dair mevcut ve olası sorunlara değinilmiş ve çözüm önerilerine yer verilmiştir.