Bu eserde; 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, 4857 sayılı İş Kanunu, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu, 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, 3201 sayılı Yurt Dışında Bulunan Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Sosyal Güvenlikleri Bakımından Değerlendirilmesi Hakkında Kanun, 854 sayılı Deniz İş Kanunu, 5953 sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkında Kanun, 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu, ilgili diğer kanunlar ve yönetmelikler, tebliğler, genelgeler, genel yazılar, duyurulardan oluşan kısaca çalışma ve sosyal güvenlik mevzuatı alanında bugüne kadar okuyucularımdan, konferans ve seminerlerime katılan katılımcılarımdan gelen sorular, son kanuni ve idari düzenlemeler ve yargı kararları ışığında örneklere yer verilmek suretiyle cevaplanmıştır.
Eserde, aynı konularda birden fazla farklılaştırılmış bir şekilde yer alan sorulara aynı sonuca ulaşılacak şekilde cevap verildiği görülecektir. Bunun nedeni, okuyucularımdan ve eğitimime katılan katılımcılarımdan değişik zamanlarda sorulan sorulardan kaynaklanmaktadır.Bu eserle, özellikle özel sektör işverenleri, serbest muhasebeci mali müşavirleri, yeminli mali müşavirleri, insan kaynakları ve mali işler birimlerinde çalışanları, çalışma ve sosyal güvenlik mevzuatıyla ilgilenenleri, kısmen de kamu kurum ve kuruluşları hedeflenmiştir.
Sadece işveren yükümlülükleri değil çalışanların da hakları ve sorumlulukları bu eserde işlenmiştir.
Eserde, 600 adet soruya cevap verilmiştir. Cevaplarda, çalışma ve sosyal güvenlik mevzuatını uygulayan kurumların uygulamaları ve yargı kararları dikkate alınmıştır.
Eserin diğer soru cevaplardan farkı, canlı olaylardan soru ve cevaplar olmasıdır. Belki bu özellik, esere gereken önemi ve dikkati kazandıracaktır.
(Tanıtım Bülteninden)