Kamu yönetimi etiği, temelde kamu görevlilerinin etik ve ahlaki temeller üzerine görev ve davranış göstermesi üzerine bir kural ve kaide oluşturmaya dayalı bilimsel etkinliklerdir. Nitekim 20. Yüzyılda sosyal bilimlerdeki yakınlaşma bağlamında farklı disiplinlerin etiğe bakışı, kamu yönetimi etiğinin tam olarak anlaşılması için açıklanmalıdır.
Bu kitapta da kamu yönetimi etiğine destek amacıyla siyaset bilimi, siyasi düşünceler tarihi, sosyal politika, kamu politikası, sosyoloji, işletme ve iktisat gibi disiplinlerden bölümlere yer verilmiştir. Nitekim etiğin tüm sosyal bilim dallarının bilgi üretilmesinde ve yöntem belirlenmesinde temel kaidelerinden biri olduğu düşünülmektedir. Kültürel açıdan sağlıklı ve gelişmiş toplumlar, ancak etik ile kurulmuş ve işleyen kamusal kurumlar ile donandıkları taktirde başarıya ulaşabilirler. Kamusal etik bilincine sahip toplumlar, gelişir ve kalkınmasını sürdürür.
Bu kitap, bu anlamda Türk kamu yönetiminde literatüre önemli katkı sunmaktadır. Yine bu kitabın başta lisans ve lisansüstü öğrencileri olmak üzere bu konu ile ilgili akademisyen, araştırmacı ve diğer ilgililere de katkı sağlayacağı muhakkaktır.