İş Sağlığı ve Güvenliği Gökçe Cerev, Yakup Köseoğlu  - Kitap

İş Sağlığı ve Güvenliği

2. Baskı, 
Mayıs 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
358
Barkod:
9786052474082
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
210,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışma ortamında meydana gelen yeni risk ve tehlikelerin etki alanı toplumun her alanını ilgilendiren düzeye ulaşmıştır. Bu gelişmeler iş sağlığı ve güvenliğinin kapsam alanıyla önemini artırarak güvenli çalışma kavramını toplumun ayrılmaz bir parçası şekline getirmiştir.
Türkiye'de iş sağlığı ve güvenliğine yönelik düzenlemelerin en sonuncusu olan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çalışma hayatına yeni dinamikler kazandırmıştır. 6331 sayılı yasal düzenlemeyle birlikte yeni kavramlar ve yaklaşımlar ortaya çıkmış, iş sağlığı ve güvenliği çok boyutlu bir kavrama dönüşmüştür. İş sağılığı ve güvenliğine yönelik yapılan tüm bu düzenlemeler uygulama da yeterli düzeyde karşılık görmemiştir. İş sağlığı ve güvenliğinin geliştirilmesi ve uygulamada olumlu sonuçların elde edilebilmesi için akademik çalışmaların önemi büyüktür. Bu çalışmada 2018 yılında yayınlanan birinci baskının genişletilmiş ikinci baskısı olarak iş sağlığı ve güvenliği alanına destek olmayı ve yeni yaklaşımları şekillendirmeyi amaçlamaktadır.
Kitabımızın genişletilmiş ikinci baskısında farklı üniversitelerden değerli hocaların iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına çok boyutlu bakış açısı bulunmaktadır. İş sağlığı ve güvenliği alanında yeni yaklaşımları değerlendirdiğimiz kitabımızın akademik alanda önemli bir kaynak olacağını ummaktayız.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kavramsal Boyutuyla İş Sağlığı ve Güvenliği
.
Dünyada ve Türkiye'de İş Sağlığı ve Güvenliği Kavramının Tarihi Gelişimi
.
İş Sağlığı ve Güvenliği Hakkı ve İş Hukuku İle İlişkisi
.
6331 Sayılı Kanun Kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamalarına Güncel Yaklaşımların Değerlendirilmesi
.
İşverenlerin Çalışanların Kişiliğini Koruma Yükümlüğünün İş Sağlığı ve Güvenliği Bağlamında Türk Borçlar Kanunu Açısından Değerlendirilmesi
.
Türkiye'de İş Güvenliği Uzmanlarının Hukuki Statüsü ve Öneriler
.
İş Kazası ve Meslek Hastalığının Hukuki Niteliği
.
Covıd–19 Sürecinde İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları