Parlamento Hukukuna Giriş adıyla hazırlanan bu ana kitapta hem Türk Parlamento Hukuku bütün ayrıntılarıyla incelenmekte hem de karşılaştırmalı bir yaklaşımla Parlamento Hukukunun genel esasları açıklanmaya çalışılmaktadır. Bu incelemeler sırasında kurumların arkasında yatan felsefî düşüncelere de temas edilerek, Parlamento Hukukunun siyasal düşünceler tarihi ve siyaset bilimi ile ilişkisi kurulmaktadır.
Parlamento Hukuku adını taşıyan kapsamlı kitap, çok sayıda yazarın katkısıyla özetlenerek giriş niteliğindeki bir ders kitabına dönüştürülmüştür. Bu yeni baskıda temel olarak üç noktaya dikkat çekilmelidir. İlk olarak büyük versiyonda yer almasına rağmen ilk baskıda yer almayan kimi tartışma ve bilgiler, gerekli görülerek kapsama alınmıştır, ikinci olarak kitabın hacmini büyütmemek için şekiller küçültülerek yenilenmiş, paragrafların arasına değil metnin içine yerleştirilmiştir. Üçüncü olarak çeşitli yazım yanlışları ve az sayıdaki uyumsuzluk giderilmiştir.
Kitabın bu versiyonu, daha çok, üniversitelerdeki Parlamento Hukuku dersinde veya bu adı taşımamakla birlikte yasama organının iç çalışma düzeninin ele alındığı derslerde kullanılmak üzere tasarlanmış.