Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Devlet Teşkilatının Anatomisi ve Fizyolojisi Teorik Çerçeve, Yapı ve İşleyiş Mehmet Akif Özer, Yusuf Pustu, Reha Bayansar  - Kitap
Cumhuriyetin 100. Yılında

Türk Devlet Teşkilatının Anatomisi ve Fizyolojisi

Teorik Çerçeve, Yapı ve İşleyiş

Mehmet Akif Özer, (Editör)Yusuf Pustu, (Editör)Reha Bayansar (Editör)

1. Baskı, 
Aralık 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
768
Barkod:
9786050517569
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
900,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türk Devlet Teşkilatının Anatomisi ve Fizyolojisi kitabımız toplam 29 bölümden oluşan, Devlet teşkilatının yapım ve işleyişi, bir ülkenin yönetim sistemine ve kurumlarına dayanan çok önemli bir konsepttir. Bu yapının temel amacı, devletin görevlerini etkili bir şekilde yerine getirmesini sağlamaktır.
Çalışmada Türkiye'deki yasama, yürütme ve yargı yapılanması, anatomik ve fizyolojik açıdan ele alınmaktadır. Bilindiği gibi devlet teşkilatının işleyişi, bu organlar arasındaki etkileşim ve işbirliğine dayanır. Her organın belirli bir rolü ve yetkileri vardır, ancak aynı zamanda birbirlerini dengeleme ve kontrol etme me¬kanizmaları da bulunur. Bu durum güç ayrılığı ilkesine dayanır ve devletin gücünün tek bir mercide toplanmasını önlemeyi amaçlar. Devlet teşkilatının yapısı ve işleyişi, ülkenin siyasi sistemine, anayasasına ve yasalarına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Her ülkenin devlet teşkilatı kendine özgüdür ve belirli bir tarihsel, kültürel ve siyasi bağlamdan etkilenir.