Girişimcilik, tarihsel süreç içerisinde üretim kaynaklarından biri olarak tanımlanmış ve daha çok istihdam kavramıyla bütünleştirilmiştir. Entelektüel sermayenin kolektif kullanımını organize eden, yöneten, dönüştüren ve geleceğini tasarlayan, üretim sürecini baştan sona yöneten bu değerli kaynağın eğitimi şüphesiz çok önemlidir. Bilgi Devrimi sonrasında Endüstri 4. 0 ile önceden tek yeteneğe odaklı olarak yapılan "Girişimcilik Eğitimi" yerini birden fazla sosyal ve teknik yeterliliği öne çıkaran disiplinlerarası anlayışla hazırlanan bir eğitim modeline bırakmak durumunda kalmıştır.
Bu eser, işletme, ekonomi, hukuk ve eğitim bilimleri yönüyle alanda öncül nitelik taşıyan bir kimliğe sahip, disiplinlerarası yaklaşımla yazılmış bir eserdir.
Uluslararası ortamlarda uygulanan iki farklı "Girişimcilik Eğitimi" kitaba dâhil edilmiş ve kitap saha uygulamaları temelinde kaleme alınmış.
Bölüm yazarları, kitabın esasını oluşturan uluslararası projelerde de aktif eğitici, planlayıcı ve uygulayıcı olarak yer almışlardır.
Kitabın; akademik altyapının saha çalışmaları ile örtüştürüldüğü, farklı bilim alanlarından ve iş dünyasından gelen bölüm yazarlarının oluşturdukları sinerji ile ortaya çıkarılan, kendine özgü bir çalışma olarak yazına katkı sağlayacağı düşünülmektedir.
(Tanıtım Bülteninden)