Siyasi İktisat ve Küresel Kapitalizm başlıklı bu önemli çalışmada, alanlarında uzman yazarlar, neoliberalizm içerisinde adalet anlayışı ve eşitsiz büyümenin, tüketim kültürü ve para politikalarının eleştirileriyle 21. yüzyılın toplumsal düzenini kapsamlı bir sınava tabi tutuyor. Yazarlar, geleceğin siyasal iktisadının muhtemel tehditlerini ele alırken toplumsal eşitlik ve yeniden üretim mekanizmalarının krizine ilişkin ciddi uyarılarda bulunuyorlar.
Siyasal iktisat alanının önde gelen isimleri ve aktivistlerden oluşan yazarlar, günümüz iktisadi anlayışının kuramsal temellerini inşa ederken klasik Marksist eleştirilerden yararlandığı gibi Robert Brenner, Giovanni Arrighi ve David Harvey gibi çağdaş kuramcılardan da yararlanıyor. Taban hareketleri ve direnişlere, ekoloji ve toplumsal cinsiyet perspektiflerine yer verirken mülksüzleştirme, küreselleşme, hiyerarşik kutuplaşma ve sürdürülebilirlik gibi olguları da inceliyor. Kitap, Yeşil Marksizm ve yeni dünyanın sosyalist alternatifleri üzerine düşünceler ile son buluyor.
Siyasi İktisat ve Küresel Kapitalizm, sosyal bilimler öğrencileri ve akademisyenleri için olduğu kadar her kesimden eleştirel zihne hitap ediyor.