Çalışanların Çevreci Davranışları: Merinos A.Ş. Uygulaması  (Kavram–Teori–Uygulama) Doç. Dr. Mehmet Aytekin, Dr. Bekir Değirmenci  - Kitap

Çalışanların Çevreci Davranışları: Merinos A.Ş. Uygulaması

(Kavram–Teori–Uygulama)

1. Baskı, 
Temmuz 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
145
Barkod:
9786257588980
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
85,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışanların çevreci davranışlarını etkileyen kurumsal sosyal sorumluluk, iş arkadaşı çevre savunuculuğu, ahlaki yansımalar ve iş arkadaşları çevre duyarlılığı perspektifinden inceleyen bu eserin çevresel sürdürülebilirliğe önemli katkı sağlaması beklenmektedir.
Çalışma da; Merinos A.Ş.'nin Gaziantep ili ve Besni ilçesi çalışanlarından oluşan 844 kişiye yapılan uygulama ile onların çevreci davranışlar hakkındaki tutumları, düşünceleri ve algıları ölçülmüş. Günümüzde küresel ısınmanın, doğal afetlerin, yaz aylarında görülen sel felaketlerinin ve orman yangınlarının insan yaşamını tehdit ettiği 2021 yılında geçmişten gelen ve gelecekte şiddetlenmesi beklenen olumsuz doğal felaketlerin insanoğlunun yaşam dengesini olumsuz yönde etkilerinin arttığı görülmektedir. Bu çalışma çalışanların tutum, algı ve davranışlarının çevre ekseninde incelenmesi ile alanında önemli kaynaklardan birisi haline gelmesi beklenmektedir.
(Önsözden)