Transfer Fiyatlaması Yoluyla Örtülü Kazanç Dağıtımı ve Vergilendirilmesi Bülent Görer, Ersu Türedi, Erhan Bayar  - Kitap

Transfer Fiyatlaması Yoluyla Örtülü Kazanç Dağıtımı ve Vergilendirilmesi

1. Baskı, 
Ekim 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
147
Barkod:
9786050509595
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Esas olarak tüm gelişmeler, uluslararası ticaretin gelişmesi temeline bağlıdır. Uluslararası ticaret gelişirken doğal olarak üstünlük sağlamak adına fiyat rekabeti doğurmakta ve bu fiyat rekabetinin ayrılmaz bir parçası olarak vergi oranlan da tüm bu hesaplamaların içerisinde yer almaktadır. Dolayısıyla, ülkelerin vergi yasalarının uygulamaları da söz konusu bu rekabet yarışında, önemli bir yer tutmaktadır. İşte bu "rekabet teorisi" ile ortaya çıkan Transfer Fiyatlandırması konusu, ülkeler arası rekabetin iyileştirilmesi ve yönetilmesi, rekabetin vergi boyutundan ziyade ticari boyuta indirilmesini amaçlayan bir uygulama olarak ortaya çıkmıştır.
Bu kitap hazırlanırken yukarıda belirtilmeye çalışılan rekabetin içindeki vergi uygulamalarının önemi vurgulanmaya çalışılmış. Uluslararası organizasyon olan OECD'nin bu kapsamdaki çalışmalarının ışığında, Transfer Fiyatlandırmasının önemi, uygulamalar ve vergisel amaçları anlatılmış. Elbette, bu anlatımlara ilave olarak ülkemizdeki yöntemler ve yol açtığı örtülü kazanç kavramıyla birlikte ele alınmaya çalışılmış. Bunlar anlatılırken serbest bölge gibi özellikli durumlar da paylaşılmış. Özellikle son çıkan düzenlemeler kapsamında, Transfer Fiyatlandırması raporlarının içeriği, kimlerin yapabileceğine yer verilerek, Ülke Bazlı Raporlamanın detaylarına yer verilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kavramsal Çerçeve
.
Türk Vergi Sisteminde Transfer Fiyatlamasına Yönelik Hükümler
.
Kurumlar Vergisinde Transfer Fiyatlaması Yoluyla Örtülü Kazanç Dağıtımı
.
Transfer Fiyatlandırması Belgelendirme Yükümlülükleri