Patent ve Marka Vekilinin Rehberi Ayşe İldeş Erdem  - Kitap

Patent ve Marka Vekilinin Rehberi

2. Baskı, 
Şubat 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
70
Barkod:
9786052646571
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
160,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Gelişen teknolojinin ve Arge çalışmalarının doğal bir sonucu olarak tüm Dünya'da ve ülkemizde Fikri Haklar her geçen gün daha bir önem kazanmaktadır. Gerek büyük şirketler gerekse KOBİ'ler veya start-uplar konunun önemini kavrayıp, şirket stratejilerini, ürün geliştirme stratejilerini Fikri hakları dikkate alarak geliştirmektedirler.
Fikri Haklar dünyasının paydaşları patent, marka vekilleri, fikri haklar avukatları, hakimleri ve ülkelerin fikri haklar otoritelerinin (örneğin Türk Patent Marka Kurumu) çalışanlarıdır. Mesleğim diye söylemiyorum. Sistemin en önemli paydaşları patent ve marka vekilleridir. Çünkü süreçte ilk basamakta yer almaktadırlar ve fikri hakkı şekillendirenlerdir. Öncelikle çalıştıkları veya hizmet verdikleri şirketlerde fikri haklar konusunda farkındalık oluşmasını sağlarlar. Daha sonra ortaya çıkan buluşların en doğru şekilde patent başvurularını yazıp yine en doğru şekilde patentleme stratejilerini oluştururlar. Diğer paydaşlar bu noktadan sonra devreye girerler. Tabir caizse herhangi bir fikri hakkın doğumundan günahıyla sevabıyla patent ve marka vekilleri sorumludur. Başlangıçta yapılan hatalar tüm süreç boyunca tüm paydaşları yorar. Kendini yetiştirmiş kalifiye bir patent ve marka vekilinin sistemdeki tüm paydaşlara faydası vardır.
Bu kitapta patent ve marka vekili nasıl olunur anlatılmaktadır. Fikri Haklar nedir, ne değildir anlatılmamaktadır. Yine kitapta pek çok eğitimin ve kaynağın adı geçmektedir. Bu kaynaklardan temel bilgileri edinebilirsiniz.
Yorumlar
Kitabın İçindekileri
Önsöz 
7
Giriş 
11
 Patent Marka Vekili Ne İş Yapar 
13
 Patent Marka Vekili’nin Günlük Haftalık Yıllık İş Planı 
17
 Patent Marka Vekilliği Kariyeri 
19
 Benim Hikayem 
39
 Patent Marka Vekilliği Kariyerinde Dil Bilgisi Ve Patent Dili 
49
 Fikri Hakların Tarihçesi 
55
 Dernekler 
61
 Okunacak Dokümanlar Ve Kaynaklar 
63
 İş Hayatında Kişisel Gelişim 
65
 Anne– Babalara Ve Komşu Teyzelere Ne İş Yaptığını
Anlatamama  
69
Son Söz 
71