Kamu Yönetimi ya da devlet yönetimi genel olarak devlet tarafından halka sunulacak hizmetler ve bunların sunulmasına dair esasları muhteva eder. Kamu Yönetimi incelemelerinde esas olarak iki ana saha bulunur. Birincisi genel olarak kamu yönetiminin ele alındığı Genel Kamu Yönetimi'dir ki bu ülkemizde uygulama ve teoride kavramsal olarak Kamu Yönetimi diye benimsenmiş ve uygulanmaktadır. İkincisi de bu genel kamu yönetimi verileriyle bir ülkedeki ya da bir kamusal alt alandaki kamu yönetimi uygulamalarının ele alındığı Özel Kamu Yönetimi ana sahasıdır. Bunları Kamu Yönetimi Genel/Umumi ve Kamu Yönetimi Özel/Hususi olarak da belirtmek mümkündür. Bu bağlamda Türkiye'deki kamu yönetimini ele alan bir kitap temelde "Türkiye'deki Kamu Yönetimi" muhteviyatındadır ve Türk Kamu Yönetimi olarak da adlandırılabilir. Yine alt alan/saha ya da yaklaşım olarak baktığımızda Güvenlik Yönetimi, Eğitim yönetimi, Sağlık Yönetimi veya Göç Yönetimini ele alan bir kitap temelde o alandaki kamu yönetimi muhteviyatına sahiptir. Genel Kamu Yönetimi muhteviyatına sahip olan kamu yönetimi inceleme ve araştırmaları esas olarak, Kamu Yönetiminin Yönetim Biliminden ayrıldıktan sonraki ek bilgileri, kavramsal çerçeveyi, teorileri, gelişimini, ilkelerini, hizmetin geliştirilmesini ve alt yaklaşımları içerir.
Yönetim Bilimi ve Kamu Yönetimi kitabı temel olarak iki kitaptan oluşmaktadır. I. Kitap: Yönetim Bilimi ve II. Kitap: Kamu Yönetimi.
I. Kitapta Yönetim Bilimi geniş olarak incelenip ortaya konmakta sonra II. Kitapta Kamu Yönetimi yukarıda belirttiğimiz kapsam ve bakış açısıyla Kamu Yönetimi başlığı altında ele alınmaktadır.