Uluslararası İlişkilerde Postmodern Analizler – 1
 Kimlik, Kültür, Güvenlik ve Dış Politika Prof. Dr. Tayyar Arı  - Kitap

Uluslararası İlişkilerde Postmodern Analizler – 1

Kimlik, Kültür, Güvenlik ve Dış Politika

1. Baskı, 
Nisan 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x21
Sayfa:
186
Barkod:
9786055911447
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
280,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitap birçok yönüyle okuyucuya yeni perspektifler kazandıracak bir çalışma olma iddiasıyla hazırlanmıştır. Türkçe literatürde postmodern/post positivist teori ve yaklaşımlar konusunda analitik/pratik çalışmaların eksikliği çalışmayı değerli kılan temel faktörlerden birisidir.
Ayrıca Soğuk Savaş sonrası gelişmeleri özellikle dönüşümü ve dönüşüm sonrası çatışmaları ve güvenlik sorunlarını açıklamada konvensiyonel teorilerin yetersiz kalmaları, dikkatleri eleştirel/postpozitivist teorilere yöneltmiştir. Soğuk Savaş döneminin siyah beyaz şeklinde algılanan güvenlik sorunları ve tehdit algılamalarının sona ermesiyle beraber, devletlerin dış politika davranışlarını yönlendiren unsurların çeşitlenmesi ve güvenlik algısının farklılaşması yeni analiz çerçevelerine olan gereksinimi arttırmıştır.
Bu çerçevede rasyonalist/pozitivist gelenek içinden gelen liberal/realist yaklaşımların yetersizliğini giderme adına gündeme gelen neorealist/neoliberal yaklaşımların da söz konusu açığı doldurmada problem yaşaması, ister istemez eleştirel/postpozitivist yaklaşım ve teorileri gündeme taşımış ve popülar hale getirmiştir. Bu çerçevede iki cilt olarak düşünülen Uluslararası İlişkilerde Postmodern Analizler adlı çalışmanın ilk cildi kendi alanında yetkin yazarların yazılarıyla hazırlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uluslararası İlişkiler Teorisinde Temel Tartışmalar ve Eleştirel Gerçekçilik
.
Uluslararası İlişkilerde Kimlik Sorunu Demokratik Dünya Düzeni
.
Ulus–Devlet: İnsanlığın En Tehlikeli İcadı
.
Feminist Yaklaşımlar ve Uluslararası İlişkiler Teorileri
.
Uluslar arası İlişkilerde İnşaacılık Yaklaşımları
.
Konstrüktivizm ve Rol Teorisi
.
Türkiye’nin Bosna ve Kosova’ya Yönelik Politikaları: İnşacı Kuram Açısından Bir İnceleme
Yorumlar