Bu kitap, uzun bir süredir tartışılan "kadının toplumsal konumunun ne olacağı" sorusuna genelde muhafazakâr ideolojinin, özelde Türk siyasal hayatında muhafazakâr partilerin getirmiş olduğu cevapları sorunsal edinmektedir.
Kitapta, Necmettin Erbakan'ın liderliğinde kurulan ve muhafazakâr kimliğiyle ön plana çıkan MNP'den, Milli Görüş'ün devamı niteliğinde olan AK Parti'ye kadar muhafazakâr siyasetin kadına biçtiği rol ve bunun dönüşümü üzerine odaklanılmaktadır.
Çalışmada öncelikle muhafazakâr düşünce ve toplumsal cinsiyet konuları kavramsal ve tarihsel bir incelemeye tabi tutulmuş. Ardından genel olarak Türkiye'de muhafazakâr düşüncenin tarihi incelenmiş. Çalışmanın esas konusunu teşkil eden AK Parti'nin resmiyet kazandırdığı politikalar, Partinin muhafazakâr siyasal partiler Ekseninde arka planını oluşturan MNP ile başlayan süreç bağlamında, Parti dokümanları ve siyasal söylemler üzerinden analiz edilmiş. İlk zamanlar geri plana itilen kadının siyasallaşma süreci, muhafazakar düşüncenin sınırlarının aşıldığı durumlar ve orada hapsolduğu rolleriyle günümüzde gelinen nokta ortaya konmuş.
(Önsözden)