Tereyağı Teknolojisi Prof. Dr. Metin Atamer  - Kitap

Tereyağı Teknolojisi

1. Baskı, 
Aralık 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
196
Barkod:
9786055267346
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Tereyağı teknolojisi kitabının 1. Bölümünde; Süt Yağının Biyokimyasal ve Fizikokimyasal Özellikleri, Süt Yağının Erimesi, Kristalizasyonu ve Polimorfizm, Süt Yağ Globül Membranı, Süt Yağının Emülsiyon Stabilitesi, Köpük Oluşumu
2. Bölümde; Tereyağı Teknolojisi, Tereyağı Üretimi, Kremanın Nötralizasyonu, Kremadan Bozuk Tat Ve Koku Bileşenlerinin Uzaklaştırılması, Kremanın Pastörizasyonu, Kremanın Olgunlaştırılması, Isı Programı (Kristalizasyon), Yayıklama, Yayıkaltı (Buttermılk), Tereyağının Yıkanması, Tereyağının Tuzlanması, Malakse (Yoğurma), Tereyağının Ambalajlanması Ve Depolanması, Tereyağı Üretiminde Katkı Maddeleri, Tereyağı Bozuklukları, Süt Yağının Oksidasyonu, Süt Yağının Hidrolizasyonu
3. Bölümde; Sürekli Tereyağı Üretimi, Sade Yağ Üretimi Ve Süt Yağının Fraksiyonlarına Ayrılması,
4.Bölümde; Tereyağının Yapısı
5. Bölümde; Yayık Tereyağı Üretimi, konuları teferruat ile anlatılıyor.
Yorumlar