Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:68 Nisan 2012 Cemre Kocaçimen

Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:68 Nisan 2012

1. Baskı, 
Nisan 2012
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
131
Barkod:
1306980212044
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
320,00
İndirimli (%50):
160,00
24 saat içerisinde temin edilir.
Ürün Açıklaması
Her yıl olduğu gibi öncelikle 5 Nisan Avukatlar Günü’nüzü kutluyoruz. Bildiğiniz gibi, Avukatlar Günü olarak 5 Nisan’ın seçilmesi noktasında değişik görüşler var. İstanbul Barosunun ilk toplantı tarihinin 5 Nisan 1878 olduğu, çeşitli illerinin baro başkanlarının aralarında bir birlik oluşturmak üzere 5 Nisan 1958’de İzmir’de toplandıkları, en başta gelenlerdir. Nitekim İzmir toplantısında Avukatlar Günü’nün kutlanması da görüşülen konular arasındadır.
Sonuç olarak, 15-16 Mayıs 1987 tarihinde Tekirdağ’da yapılan Barolar Birliği toplantısında Avukatlar Günü’nün 5 Nisan’da kutlanması benimsenmiş ve duyurulmuştur. Bu kısa anımsatmadan sonra, bu sayımızda yer verdiğimiz yazılara da kısaca değinmek istiyoruz. Bu sayımızdaki hakemli makalemiz Ergin Ergül’ün “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Yabancıları Ülkeden Uzaklaştırma İşlemleri Bağlamında Adil Yargılanma Hakkına İlişkin Standartları” başlıklı çalışması.
Ceza hukuku alanında ise oldukça tartışmalı konuların ele alındığı Necati Meran’ın “Mağdur ve Suça Sürüklenen Çocuklarda Algılama Yeteneğinin Tespiti” başlıklı yazısının ve Berfin Işık Yılmaz’ın “Ötenazi” başlıklı yazısının dikkatinizi çekeceğine inanıyoruz. Recep İbiş “Anayasal İktisat: 1982 Anayasasında Yer Alan Hükümler Yönüyle Bir Değerlendirme” başlıklı çalışmasında sürüp giden anayasa tartışmalarına oldukça farklı bir açıdan bakarken, Ahmet Akbaba, yine sürüncemede olan ombudsmanlık konusunu “Kamu Denetçiliği Kurumu” başlığıyla değerlendiriyor.
Uzun tutukluluk sürelerinin ve anayasa tartışmalarının baş başa gittiği bu günlerde, Avukatlık Gününü yeniden kutlar, tüm avukatlarımıza başarılı bir meslek yaşamı dileriz. (Önsöz’den)
Ürün Konu Başlıkları
.
Dr. Ergin ERGÜL: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Yabancıları Ülkeden Uzaklaştırma İşlemleri Bağlamında Adil Yargılanma Hakkına İlişkin Standartları
.
Recep İBİŞ: Anayasal İktisat: 1982 Anayasasında Yer Alan Hükümler Yönüyle Bir Değerlendirme
.
Av. Geylani KOCA: Hukuk Yargılamasında “Görev ve Yetki” Sorununun Çözümüne İlişkin Bir Öneri
.
Arş. Gör. Müge VATANSEVER: Tasarım Hukukunda Gerçek Hak Sahipliği İlkesi
.
Yusuf BAŞLAR: Marka Lisansı Sözleşmesinin İşlevleri ve Çeşitleri
.
Necati MERAN: Mağdur ve Suça Sürüklenen Çocuklarda Algılama Yeteneğinin Tespiti
.
Ş. Berfin Işık YILMAZ: Ötanazi
.
Ufuk ÜNLÜ: Kamulaştırmasız El Koyma Sebebiyle Tazmine Yönelik Yasal Düzenlemenin Getirdikleri
.
Ahmet AKBABA: Kamu Denetçiliği Kurumu
.
Terazinin Dengesi – Remzi ÖZMEN: Dernek İşlemlerinde Bürokrasiye ve Kâğıt İsrafına Son mu?
.
Medeni Usul Hukuku Uygulamaları – Mehmet Akif TUTUMLU: Dava Dilekçesinde Yer Almayan Bir Talep Islahla Dava Konusu Yapılabilir mi?
.
Pratik Bilgiler – Vakkas DEMİR: Prim Borcu Olan Esnafların SGK’dan Nasıl Sağlık Yardımı Alacaklarının Açıklanması
.
Pratik Bilgiler – Cumhur Sinan ÖZDEMİR: İş Kanuna Göre İhbar Öneli İçerisinde İş Arama İzni
.
Bir Görüş – Av. Mustafa GÜRSOY: Kanunlarımızda Dil ve Anlatım Özensizlikleri–1 (3516 s.K m. 1)
.
Hukukçular İçin Muhasebe ve Vergi Uyuşmazlıkları – Ruknettin KUMKALE: Avukatların Vergisel Konularda Dikkat Etmesi Gereken Önemli Noktalar
.
Yargı Kararları
Yorumlar