Ülkemizin gündemi yine oldukça yoğun… Sürüp giden davalara, deyim yerindeyse her gün yeni yeni davalar ekleniyor. Komşu coğrafyalardaki siyasal belirsizlikler de cabası… Hukuk bir gün herkese gerekli olacak, sözü böylesi günler için söylenmiş desek, pek de yanılmış olmayız.
Değerli okurlarımız, Bu sayımızda üç tane hakemli makaleye, Ferhat Kayış’ın “Eşlerden Birinin Ölümünün Boşanma Davasına, Edinilmiş Mallara Katılma Rejiminin Tasfiyesine ve Miras Hakkına Etkisi” başlıklı; Ufuk Toprak’ın “Alman Ceza Hukukunda Düzenlenen Kasıt ve Yanılma Türlerine Dair Kısa Bir İnceleme” başlıklı ve Celal Işıklar’ın “Türk İdari Yargısında İlk İnceleme Kurumunun Yasal Seyri, Yeri, Gereği ve Yararı” başlıklı çalışmalarına yer verdik.
Hakemli makalelerimiz dışında, hukukumuza ilk kez giren bir konuyu ele alan İnci Kayar’ın “Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru” başlıklı çalışması ile yeni yeni oturmaya başlamış bir başka uygulamayı konu alan Ali İhsan İpek’in “Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Kararlarının Hukuk Muhakemesine Etkisi” başlıklı çalışmasının yanı sıra İsa Aydemir’in “Mahkeme Kararlarının Uygulanmaması Halinde İdareye Karşı Açılacak Tazminat Davası” başlıklı çalışmasının, burada anamadığımız diğer makaleler gibi dikkatinizi çekeceğine inanıyoruz.
Bu arada Dergimize çok sayıda makale gönderilmesi nedeniyle teşekkür ediyor; yazılarınıza uygun sayılarda ve en iyi biçimiyle yer vermek için siz değerli yazarlarımızla iletişim içinde uğraştığımızı vurgulayarak olası gecikmeleri ve aksaklıkları hoşgörüyle karşılamanızı istiyoruz. (Önsöz’den)